Incendii provocate de o „mână criminală“. Au fost zeci în Neamţ, toate soldate cu mari pagube

0
Publicat:

Într-o statistică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamț se arată că în anul 2022 au fost zeci de incendii provocate de o „mână criminală“ în judeţ, toate soldate cu mari pagube.

O locuinţă a fost incendiată la Oniceni FOTO ISU Neamţ
O locuinţă a fost incendiată la Oniceni FOTO ISU Neamţ

Datele de bilanţ ale ISU Neamț despre activitatea din anul 2022 arată că în aria de competenţă a instituţiei s-au produs 1.022 incendii, aici fiind incluse şi cele de vegetaţie, care au avut o mare amploare din cauza secetei endemice care a afectat ţinutul. Unele dintre ele s-au propagat şi la locuinţe.

În ceea ce priveşte cauza de producere, din totalul menţionat, 50 au fost provocate intenţionat, altfel spus la origine au fost „mâini criminale“. La 28 dintre acestea, flăcările au afectat locuinţe sau alte tipuri de construcţii. Autorii acestora, unii identificaţi, au acţionat în acest mod din răzbunare sau în urma unor conflicte în familie.

Un astfel de incident nedorit s-a petrecut pe 8 noiembrie 2022, în comuna Costişa, județul Neamț, când un bătrân a incendiat casa în care locuia. A recurs la acest gest pe fondul consumului de alcool, ca o cruntă răzbunare pe fosta soţie cu care trăise zeci de ani. În urma evenimentului, sexagenarul a fost arestat.

„Pe fondul unui conflict spontan şi al consumului de alcool, un bărbat de 60 de ani a dat foc în camera sa unor bunuri textile, incendiul extinzându-se şi la camera fostei sale soţii. Totodată, bărbatul în cauză i-ar fi adresat femeii de 57 de ani, ameninţări de natură să-i producă o stare de temere“, comunica Poliţia Neamţ.

Un incendiu provocat intenţionat a avut loc şi pe 7 februarie 2023. La ora 3.05, pompierii au intervenit la Oniceni, dar flăcările au distrus o lucuinţă, arzând acoperişul, construit din astereală de lemn şi tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 60 de metri pătraţi şi o anexă. La ora izbucnirii flăcărilor, în casă nu era nicio persoană.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite