Gestul unic al unor pompieri pe vârful Toaca, în Ceahlău, de Ziua Națională a României FOTO

0
Publicat:

Doi pompieri din Neamţ angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“, au arborat, joi, la ivirea zorilor, drapelul României, de Ziua Națională, pe vârful Toaca, din Masivul Ceahlău, la cota 1.904 metri.

Mario Grecu și Samuel Găvriluț, pe vârful Toaca FOTO ISU Neamț
Mario Grecu și Samuel Găvriluț, pe vârful Toaca FOTO ISU Neamț

În acest fel, cei doi pompieri din Neamț, plutonier adjutant Mario Ciprian Grecu şi plutonier Samuel Găvriluţ, de la Detaşamentul Piatra Neamţ, au spus într-un mod cu totul deosebit, pe 1 decembrie 2022, „La mulţi ani, România!“. Cei doi s-au remarcat şi în alt context, ocupând în acest an locul III la concursul naţional „Cel mai puternic pompier“.

„Dis de dimineaţă, Ciprian şi Sami au fost să facă pregătire. Aşa că au urcat Masivul Ceahlău şi au ajuns pe vârful Toaca. S-au grăbit un pic în această dimineaţă şi au prezentat onorul Drapelului înaintea colegilor. Dragostea faţă de ţară şi locurile natale sunt calităţile pompierilor nemţeni, care sunt la datorie acolo unde este nevoie“, a transmis ISU Neamţ.

De altfel, despre Ceahlău se poate spune că a devenit o bază pentru testarea şi instruirea cadrelor ISU Neamţ. Pe 30 septembrie, o „misiune“ extremă a constat în organizarea primei ediţii a concursului „Scări pe Toaca“. Au participat 30 de pompieri, care au trebuit să urce, complet echipaţi, cele 519 trepte care duc pe vârful Toaca.

În zori de zi, pe Ceahlău FOTO ISU Neamț
În zori de zi, pe Ceahlău FOTO ISU Neamț

Câştigător a fost plutonier adjutant şef Mario Ciprian Grecu, cu timpul de 4 minute şi 52 de secunde, urmat de plutonier Alin Iancu - timp 04:53 şi de plutonier Samuel Găvriluţ - timp 05:00. Aceşti timpi reprezintă veritabile recorduri, pentru că doar cei care au urcat scările pomenite ştiu ce înseamnă acest lucru.

„A fost prezentă şi o femeie, care a urcat treptele, echipată corespunzător, alături de colegi. Plutonier adjutant Ancuţa Stârlichi a terminat în 07:57. Intenţionăm ca ediţia 2023 să fie deschisă tuturor celor care vor să ni se alăture, să-şi testeze limitele, cu menţiunea că vor păstra dress code-ul din acest an (costum de pompier cu aparat de respirat)“, declara Irina Popa, purtător de cuvânt al ISU Neamţ.

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite