Funcţionare reţinute pentru luare şi dare de mită. Acuzaţii de corupţie la Prefectură şi la o primărie din Neamț

0
Publicat:

Procurorii din cadrul Parchetului Neamţ, împreună cu poliţiştii de la Serviciul Judeţean Anticorupţie, efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal care vizează obţinerea ilegală a unor terenuri.

Sediul Prefecturii și Consiliului Județean Neamț FOTO Facebook
Sediul Prefecturii și Consiliului Județean Neamț FOTO Facebook

În acest caz, în seara zilei de 12 martie 2024, anchetatorii au dispus reţinerea, timp de 24 de ore, a trei femei, una dintre ele fiind pusă apoi sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Astăzi, a fost reţinut şi un bărbat, care este bănuit de implicare în speţa ce vizează emiterea unui titlu de proprietate pentru suprafeţe de teren.

Una dintre funcţionarele puse sub acuzare de către procurori este Victoria Ionescu, care lucrează în cadrul Prefecturii Neamţ la Serviciul Controlul Legalităţii Actelor Contencios Administrativ şi Procese Electorale - Compartiment Fond Funciar, iar cealaltă Catinca Istrate, membră a Comisiei locale de fond funciar din cadrul Primăriei Dumbrava Roşie.

„În perioada octombrie 2023 - ianuarie 2024, inculpata I.V. (...), a pretins suma de 10.000 de lei de la suspectul H.N., după care a primit 1.500 de lei de la acelaşi suspect, în legătură cu o cerere de reconstituire a dreptului de proprietate asupra unor terenuri depusă la Primăria comunei Dumbrava Roşie“, se arată într-un comunicat al Parchetului Neamţ.

Cercetările au mai arătat că, pe 4 ianuarie 2024, angajata de la primărie a primit 1.000 lei de la o femeie (aceasta este pusă în control judiciar), tot în legătură cu procurarea actului pentru suprafeţe. Astăzi, 13 martie, un bărbat a fost şi el reţinut, fiind acuzat că a determinat o altă persoană sa dea mită angajatei de la prefectură.

În această seară, urma ca cele două funcţionare să fie prezentate unei instanţe de la Tribunalul Neamţ, achetatorii cerând arestarea preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor menţionate. Cel mai probabil, procurorii vor solicita mâine, 14 martie, ca şi cea de a treia persoană reţinută în acest dosar să fie privată de libertate.

„Instituţia Prefectului judeţul Neamţ acordă o importanţă deosebită menţinerii unui climat de integritate, prin instruirea periodică a functionarilor publici pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de corupţie, astfel încât să fie eliminate orice suspiciuni sau vulnerabilităţi de natură să aducă prejudicii imaginii instituţiei“, a declarat prefectul Adrian Niţă.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite