Şofer agresiv şi fără permis, prins pe E85 circulând mult peste limita legală. Altul se plimba drogat prin oraș

0
Publicat:

Acţiunile poliţiştilor din Neamţ pentru combaterea şi prevenirea evenimentelor rutiere au dus la descoperirea a doi şoferi care nu aveau ce căuta în trafic. Unul nu avea permis, iar altul era drogat.

Nu-i zi prin Neamț în care să nu fie descoperiți șoferi în culpă FOTO Arhiva Adevărul
Nu-i zi prin Neamț în care să nu fie descoperiți șoferi în culpă FOTO Arhiva Adevărul

În seara zilei de 7 martie 2024, cadrele de la Biroul Rutier Roman (Neamț) erau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe Drumul European (DE) 85, în satul Traian, comuna Săbăoani. La un moment dat, au descoperit un conducător auto care circula cu viteză extrem de mare, neţinând cont că trebuia să reducă, deoarece era în localitate.

„În jurul orei 21:10, poliţiştii au depistat în trafic, pe sectorul de drum DN2-E85, un autoturism condus de un bărbat, de 43 de ani, din judeţul Iaşi, care se deplasa cu viteza de 101 km/h (51 km/h peste limita legală de viteză), acesta manifestând un comportament agresiv în trafic“, a transmis Poliţia Neamţ.

În urma verificărilor efectuate, a reieşit că ieşeanul avea dreptul de a conduce vehicule suspendat din data de 9 august 2023. Poliţiştii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

O altă infracţiune a fost constatată de poliţiştii din municipiul Piatra Neamţ. Astăzi, 8 martie 2024, în jurul 1.30, pe strada Orhei a fost tras pe dreapta un tânăr de 22 de ani, din localitatea Girov. Testul efectuat pentru a se constata dacă era sub influenţa băuturilor alcoolice a fost negativ.

Oamenii legii au decis să efectueze şi testarea cu aparatul DrugTest, reieşit indicii cu privire la posibila prezenţă a substanţelor psihoactive. Tânărul a fost transportat la Spitalul Judeţean unde i-au fost recoltate mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a existenţei substanţelor interzise. Şi acest şofer este cercetat penal.

Anul trecut, cadrele Serviciului Rutier Neamţ, în acţiunile pentru combaterea excesului de viteză au aplicat 17.658 de sancţiuni şi au reţinut 3.105 permise pentru depăşirea limitei legale, dintre care 2.833 de permise pentru depăşirea cu peste 51-70 km/h şi 272 de permise pentru depăşirea limitei legale de viteză cu peste 70 km/h.

În 2023, pe fondul consumului de alcool s-au produs 18 accidente de circulaţie, soldate cu două persoane decedate, cinci rănite grav şi 19 persoane rănite uşor.

În cadrul misiunilor pentru depistarea şoferilor aflaţi sub influenţa substanţelor interzise, au fost efectuate 580 de teste cu aparatele DrugTest, fiind constatate 45 de infracţiuni.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite