Fărădelegi comise prin Europa de români: jafuri de bijuterii, trafic de migranţi şi furturi auto

0
Publicat:

Pentru fărădelegi comise prin Europa, unii români află, chiar şi după ani de zile de la săvârşirea lor, că a venit „nota de plată“. Printre infractori se află şi destui indivizi din Neamţ.

Un nemțean este acuzat de un jaf de proporții în Cehia FOTO Arhiva Adevărul
Un nemțean este acuzat de un jaf de proporții în Cehia FOTO Arhiva Adevărul

Ultimele astfel de cazuri au ieşit recent la iveală, autorii fiind acuzaţi de jafuri de bijuterii, trafic de migranţi şi furturi de limuzine.

Pe 31 ianuarie 2023, un bărbat de 36 de ani, din Piatra Neamţ, a fost prins şi reţinut de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, putând fi extrădat, deoarece este urmărit internaţional. Pe numele acestuia, autorităţile judiciare din Cehia au emis un mandat european de arestare.

„Pe 15 octombrie 2019, persoana în cauză, împreună cu alte persoane, ar fi pătruns prin efracţie într-un magazin cu bijuterii situat într-un complex comercial din Cehia, de unde ar fi sustras bijuterii în valoare de 447.000 euro şi producând distrugeri ale bunurilor în valoare de aproximativ 4.000 euro“, a transmis Polţia Neamţ.

Acesta a fost prezentat procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care au dispus reţinerea.

O decizie în ceea ce priveşte extrădarea nemţeanului va fi luată de magistrați până la jumătatea acestei luni, timp în care trebuie traduse documentele trimise de anchetatorii cehi.

Pentru trafic de migranţi, pe 19 decembrie 2022, în cazul altui nemţean, Curtea de Apel Bacău recunoştea o sentinţă pronunţată în Ungaria şi aproba cererea ca Gabriel Zaiţ să fie trimis în ţară pentru executarea restului de pedeapsă din condamnarea de 973 de zile primită la Tribunalul Tatabanya.

În Ungaria, Zaiț executase 335 de zile de închisoare. Ancheta a stabilit că românul a comis fapta pe 18 noiembrie 2021, într-o zonă de frontieră a ţării vecine. În autovehiculul condus de acesta au fost descoperiţi 24 de afgani pe care i-a adus dinspre Serbia, în Ungaria, lucru pentru care ar fi primit 1.000 de euro.

Pe 4 octombrie 2022, în curtea unui localnic în vârstă de 35 de ani, din Crăcăoani, poliţiştii au identificat şi ridicat, în vederea confiscării, un autoturism BMV înmatriculat în Germania, în valoare de136.000 de euro, care era declarat ca fiind sustras. Cercetările au arătat că cel bănuit era dat în urmărire europeană.

„Pe numele persoanei era emis de către  autorităţile judiciare din Germania un mandat european de arestare pentru săvârşirea, pe teritoriul acestui stat, în perioada martie - mai 2022, a infracţiunilor de vătămare corporală, agresiune sexuală, ameninţare şi furt al unui autoturism de lux“, se arăta într-un comunicat al Poliţiei Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite