Poliţiştii răniţi grav în accidentul din Neamţ încercau să oprească un şofer drogat. Leziunile suferite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii răniţi grav în accidentul din Neamţ în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu încercau să oprească un şofer drogat. Leziunile suferite în urma unei tamponări au necesitat internarea la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ.

Accidentul a avut loc pe DN 15 FOTO ISU Neamț
Accidentul a avut loc pe DN 15 FOTO ISU Neamț

În cazul evenimentului rutier petrecut pe 3 ianuarie 2023, în jurul orei 18.15, pe DN 15, la Săvineşti, ies la iveală noi detalii de anchetă. Oamenii legii intenţionau să oprească un şofer, au efectuat semnale luminoase şi acustice, iar când au plecat în urmărirea lui maşina lor a fost lovită de alta.

În urma impactului, poliţiștii au rămas încarcerați în autospecială, fiind necesară intervenţia pompierilor. Cadrele medicale au constatat că agenţii suferiseră traumatisme cranio-cerebrale cu pierderea conştienţei, traumatisme toracice, iar unul dintre ei prezenta şi otoragie.

În ceea ce îl priveşte pe conducătorul auto care nu a oprit la semnalele făcute, el a fost descoperit în scurt timp după ce şi-a continuat drumul spre municipiul Piatra Neamţ, de către colegii poliţiştilor răniţi. Este vorba despre un tânăr în vârstă de 21 de ani, din comuna Borleşti.

„Deoarece tânărul de 21 de ani manifesta un comportament nefiresc a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul indicând o valoare pozitivă pentru Amfetamină. A fost condus la spital, unde i s-au prelevat mostre biologice, în vederea stabilirii prezenţei în sânge a substanţelor stupefiante“, a declarat subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

„Autospeciala ar fi efectuat semnal luminos şi acustic de oprire a unui autoturism care se deplasa din sens opus, al cărui conducător auto nu s-a conformat semnalului. În momentul efectuării manevrei de întoarcere pentru a se proceda la urmărirea acestuia, autospeciala de poliţie a fost acroşată de un autoturism“, a mai transmis Poliţia Neamţ.

Autoturismul care s-a tamponat cu autospeciala de poliţie era condus de un şofer de 20 de ani, în maşina acestuia mai fiind două persoane. Toţi cei trei ocupanţi au necesitat îngrijiri medicale, dar rănile nu au fost grave.

În acest caz se fac cercetări pentru vătămare din culpă  şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite