Un poliţist care merită felicitat. Cum a salvat două persoane dintr-o maşină în flăcări, care apoi a explodat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Rusu, un poliţist aflat la locul potrivit exact când trebuia FOTO Poliţia Neamţ
Constantin Rusu, un poliţist aflat la locul potrivit exact când trebuia FOTO Poliţia Neamţ

Un poliţist de la Inspectoratul Judeţean Neamţ şi-a riscat viaţa, salvând două persoane rămase blocate într-o maşină în flăcări, care la scurt timp a explodat

Două persoane se află în viaţă sau nu sunt internate în spital cu leziuni grave doar pentru că un cadru de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Neamţ, care-şi desfăşoară activitatea la Poliţia Municipiului Roman, a dat dovadă de curaj şi altruism, chiar dacă a realizat că îşi periclita integritatea fizică. 

Este vorba despre agentul şef adjunct Constantin Rusu, care a salvat două persoane aflate într-o situaţie limită, reuşind să le scoată din maşina în care rămăseseră blocate, după ce autovehiculul luase foc în mers, pe o stradă din centrul oraşului de la malurile Moldovei şi Siretului. 

„Astăzi (11 martie 2021 - n.red.), în jurul orei 11:30, pompierii au fost înştiinţati despre producerea unui incendiu la un autoturism pe strada Ştefan cel Mare din municipiul

Roman. Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unui autoturism. Pentru localizarea şi lichidarea incendiului au intervenit pompierii cu o autospecială pentru stingere cu apă şi spumă. Nu au fost victime. Scurtcircuitul electric a fost cauza probabilă de producere a acestui incendiu“. 

Acesta era comunicatul transmis la data menţionată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Petrodava Neamţ despre nedoritul incident, ulterior având să se afle detalii despre cum a acţionat poliţistul, pentru evitarea unei tragedii.

Aşadar, agentul şef adjunct de poliţie Constantin Rusu se afla în exercitrea atribuţiilor de serviciu prin oraş, iar la un moment dat a observat că un autoturism era staţionat pe partea carosabilă a Drumului Naţional 2 - E 85, că din el ieşea fum ăi că partea din spate era cuprinsă de flăcări, iar în interior erau două persoane, ce părea a fi blocate. 

„Agentul de poliţie şi-a riscat viaţa, iar pentru asta îl felicităm“ 

Imediat, poliţistul s-a apropiat de maşină, a reuşit să deschidă portierele şi a evacuat şoferul şi un pasager. A încercat apoi să lichideze incendiul cu două stingătoare, dar intensitatea acestuia era

mare, la fel de mare fiind şi riscul ca autoturismul să explodeze. În aceste condiţii, a blocat sensurile de circulaţie de pe drumul DN 2 - E 85, pentru a evita extinderea incendiului şi la alte autoturisme, cerând şi intervenţia cadrelor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, printr-un apel la numărul unic de urgenţă 112. 

masinaexplozie

După explozie, maşina a fost cuprinsă în totalitate de flăcări FOTO ISU Neamţ

La scurt timp, vehiculul  a explodat, fiind cuprins în totalitate de flăcări. Misiunea pompierilor, care au ajuns la locul indicat cu o autospecială de intervenţie cu apă şi spumă, de stingere a incendiului a fost una de rutină, care nu a pus probleme, după cercetări concluzia fiind că flăcările au fost cauzate de

un scurtcircuit. 

„Colegul nostru, agent şef adjunct de poliţie Rusu Constantin, din cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliţiei Municipiului Roman, ne-a demonstrat că reacţia potrivită la momentul potrivit poate salva vieţi. Agentul de poliţie şi-a riscat viaţa şi fără să stea pe gânduri a scos doi omeni aflaţi într-o situţie de risc dintr-un autoturism care putea oricând exploda, iar pentru asta îl felicităm“, a transmis Inspectoratul Judeţean de Poliţie Neamţ.

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Bătrân de 75 de ani, „răsplătit“ pentru stăruinţa infracţională. De ce a fost arestat

Un milionar român în euro şi-a violat repetat fiica de 13 ani, care a rămas însărcinată. Decizia judecătorilor 

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite