Distileria discordiei. A încercat să-i dea foc la casă din cauza disputei pentru un cazan de ţuică. Piromanul a fost reținut

0
Publicat:

Pentru comiterea a două infracţiuni, un bărbat din Neamţ este cercetat penal. Considerând că faptele au fost grave, anchetatorii l-au reţinut pe autor, urmând a se dispune o măsură preventivă.

Suspectul a fost identificat și reținut de polițiști FOTO Arhiva Adevărul
Suspectul a fost identificat și reținut de polițiști FOTO Arhiva Adevărul

Faptele s-au petrecut pe data de 11 martie 2024, o femeie în vârstă de 55 de ani, sesizând cadrele de la Secţia de Poliţie Rurală Urecheni despre modul cum s-a comportat un consătean, care după un prim incident, a încercat să-i incendieze casa. Starea conflictuală a fost generată de un cazan pentru ţuică.

„A rezultat faptul că, în jurul orei 18.00, în timp ce persoana vătămată se afla la domiciliu împreună cu fratele ei, pe fondul unei nemulţumiri mai vechi legate de un cazan de aluminiu, un bărbat de 55 de ani ar fi pătruns în locuinţa acesteia, adresându-le ameninţări de natură să le creeze o stare de temere“, a comunicat Poliţia Neamţ.

Părea că lucrurile s-au liniştit după ce vecinul şi-a vărsat năduful şi a plecat, dar nu a fost aşa. În aceeaşi seară, peste o oră şi jumătate, proprietara casei şi fratele au văzut o flacără în curte, lucru ce indica o tentativă de incendiere. Când a realizat că a fost observat, bărbatul a fugit, fiind identificat ulterior depunerii reclamaţiei.

Poliţiştii au decis să reţină suspectul pe o perioadă de 24 de ore, pentru ameninţare şi tentativă de distrugere, iar astăzi, 12 martie, urma să fie prezentat unui procuror, pentru luarea unei măsuri preventive. La prima infracţiune, pedeapsa este închisoare de la 3 luni la un an sau amendă, iar pentru a doua detenţie între 1 an şi 3 ani şi 6 luni.

Recent, la Piatra Neamţ, un conflict în familie a avut consecinţe grave. Duminică, 3 martie 2024, în jurul orei 18.00, cadrele de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au fost solicitate să intervină la un incendiu izbucnit într-un apartament situat la etajul trei al unui bloc, câţiva locatari autoevacuându-se din cauza degajării de fum.

Concluzia pompierilor a fost că era vorba de flăcări provocate intenţionat, poliţiştii au intrat pe fir, principalul suspect fiind proprietarul locuinţei, un bărbat de 69 de ani. A doua zi, acesta a revenit la domiciliu, a rupt sigiliul aplicat pe uşă, intrând în locuinţă pentru a „inspecta“ urmările faptei sale. Avea să fie prins în scurt timp, iar pe 5 martie s-a decis arestarea preventivă.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite