Agitație politică în fieful lui Ionel Arsene, fostul baron de Neamț. Excluderi ciudate, demisii şi dezertări

0
Publicat:

În interiorul partidelor din Neamţ este mare frământare, acum fiind perioada în care se petrec importante „transferuri“ de la o formaţiune politică la alta, totul motivat de alegerile din acest an.

Apropiatul scrutin electoral generează „mișcări de trupe“ în partide FOTO Arhiva Adevărul
Apropiatul scrutin electoral generează „mișcări de trupe“ în partide FOTO Arhiva Adevărul

Foşti sau aleşi actuali, de mai mare ori mai mică anvergură, îşi negociază funcţiile la primării, în viitoarele consiliile locale sau la consiliul judeţean. Unii schimbă culoarea politică, evident „în folosul cetăţenilor“, pentru că o prevedere permite primarilor să candideze din partea unui partid, altul decât cel pe lista căruia a candidat, fără să îi înceteze mandatul.

La Piatra Neamţ, în prima zi a lunii martie 2024, viceprimarul Adrian Lehăduş, de la Pro România (dar cu simpatii social-democrate), şi-a pierdut dregătoria, pentru schimbare votând chiar unii consilieri PSD. Noul ales a fost un pesedist, Eduard Minuţ, dar acest lucru nu a fost pe placul lui Daniel Harpa, preşedintele PSD Neamţ, care a preluat funcţia după fuga în Italia a coruptului Ionel Arsene

După cele petrecute în Consiliul Local Piatra Neamţ, Harpa a decis excluderea din formaţiune a noului viceprimar, dar şi a inspectorului general şcolar Florentina Moise, până nu demult o apropiată a lui Arsene, pe motiv că au încălcat disciplina de partid. În aceste condiţii, Eduard Minuţ a trecut la PNL, fiind zvonuri că şefa învăţământului nemţean va face şi ea acest pas.

Şi în celălalt municipiu din Neamţ, Roman, spiritele sunt agitate. Pe data de 6 martie 2024, Radu Samson, viceprimar USR, a anunţat că nu va mai candida pentru funcţia de edil şef la viitorul scrutin din partea acestei formaţiuni, explicând şi motivele. Unul dintre ele este ordin familial, soţia acestuia urmând să nască, iar celălalt strict politic:

„Decizia mea a fost uşurată de faptul că USR, din cauza modului în care este condus acum în judeţul Neamţ, nu mai merită sacrificiile pe care le presupune o candidatură la primărie. Mi-ar fi foarte greu să reprezint cu convingere USR pe buletinul de vot, din cauza mai multor şicane din ultimul an ale preşedintelui filialei judeţene (deputatul Iulian Bulai - n.red).

În ceea ce priveşte traseismul, PSD Neamţ l-a racolat pe primarul oraşului Roznov, Vasile Pavăl, care până zilele trecute era liberal. De remarcat că, acum un an, edilul era catalogat de către deputatul pesedist Ciprian Şerban ca „atât de slab“ încât „ar fi o sinucidere politică pentru orice organizaţie de partid“ şi că „domnul Lică Pavăl nu are ce căuta în PSD şi nici nu l-a invitat nimeni“.

La Consiliul Judeţean, actualul şef Ioan Asaftei, care a ajuns în funcţie după condamnarea lui Arsene, va părăsi ALDE, alegând „barca“ social-democrată, dar nu va putea candida deoarece Daniel Harpa este preferatul.

Şi în eşalonul doi al legislativului nemţean sunt anunţate treceri de la o formaţiune la alta, în speranţa obţinerii unui nou mandat de consilier judeţean.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite