Copil de zece ani cercetat pentru furt. Ce a sustras din casa vecinului dintr-un sat din Neamț

0
Publicat:

Un copil de zece ani este cercetat pentru furt. A sustras din casa vecinului domiciliat într-un sat din Neamţ un obiect şi o sumă de bani, fiind identificat la foarte scurt timp după depunerea reclamaţiei.

Cazul a fost rezolvat în scurt timp FOTO Arhiva Adevaru
Cazul a fost rezolvat în scurt timp FOTO Arhiva Adevaru

Pe data de 28 martie 2023, poliţiştii nemţeni au fost sesizaţi de către un bărbat de 50 de ani, din localitatea Boteşti, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras o sumă de bani din locuinţă. Infracţiunea s-a petrecut în timp ce proprietarul nu era prin preajma imobilului, fiind ocupat cu treburi prin grădină.

„Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit că la data de 27 martie, în timp ce persoana vătămată s-ar fi deplasat în grădina din spatele imobilului, pentru efectuarea de lucrări agricole, un minor de 10 ani, din aceeaşi localitate, ar fi pătruns în interiorul acestuia sustrăgând un aparat foto şi suma de 2.700 de lei“, a transmis Poliţia Neamţ.

Minorul a profitat de faptul că uşile nu erau încuiate și a sustras din casa vecinului cele menționate. În urma documentării activităţii infracţionale, oamenii legii au reuşit recuperarea aparatului foto şi a sumei de 500 de lei, în continuare fiind desfăşurate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, în vederea recuperării întregului prejudiciu.

Dată fiind vârsta autorului, acesta nu va răspunde penal, dosarul urmând a fi închis de către anchetatori. Sancţiuni pot fi aplicate părinţilor, ei putând fi amendaţi pentru nesupravegherea odraslei care s-a apucat de furat și obligați să restituie paguba. Acest caz penal este printre puţinele petrecute în judeţul Neamţ, care-i au ca autori pe copii la o aşa de mică vârstă.

Situațiile de delincvenţă juvenilă nu sunt o  raritate prin localitățile județului Neamţ. Pe 27 iulie şi 8 august 2022, un copil de 14 ani, împreună cu un tovarăș ceva mai mare, a comis două jafuri pe străzuile din municipiul Piatra Neamţ. Victime au fost o femeie şi un bărbat, care au fost deposedaţi prin violenţă de bani şi alte bunuri.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite