Brad artificial de 45.000 de euro la Piatra Neamţ, în oraşul înconjurat de păduri

0
Publicat:

La Piatra Neamţ, în oraşul înconjurat de păduri naturale mai din toate părţile, municipalitatea a decis să cumpere pentru Crăciun un brad artificial în valoare de 45.000 de euro.

Au fost și focuri de artificii la deschiderea sărbătorilor FOTO MonitorulNeamț.ro
Au fost și focuri de artificii la deschiderea sărbătorilor FOTO MonitorulNeamț.ro

Joi seară, 8 decembrie, la ora 18.00, cu o întârziere de câteva zile faţă de alte oraşe din România, s-a dat startul şi la Piatra Neamţ manifestărilor dedicate Sărbătorilor de iarnă. Acestea au primit în acest an titulatura de „Piatra lui Crăciun - Tărâmul Moşului“. De altfel, „Piatra lui Crăciun“ este o veche denumire a oraşului străjuit de culmea împădurită Pietricica.

A fost pornit iluminatul ornamental pe străzi şi a fost aprinsă, pe platoul Curţii Domneşti de lângă Turnul lui Ştefan Cel Mare, instalaţia dintr-un brad cu o înălţime de 20 de metri. Este cel mai mare brad de Crăciun ampasat la Piatra Neamţ cu prilejul Sărbătorilor de iarnă, rivalizând cu Turnul lui Ştefan, ca înălţime. Costul său de 45.000 euro a fost criticat, dar bradul s-a bucurat de interes din partea localnicilor.

„Acum 600 de ani, oraşul nostru se numea Piatra lui Crăciun. Se zice că pe atunci, Moş Crăciun avea o casă la Piatra Neamţ. Eu zic că, de anul acesta, trebuie să-l chemăm pe Moş Crăciun din nou acasă, să ştie că îl aşteaptă din nou aici o casă, în centrul oraşului, în foişorul nostru, o casă în care îi urăm bun venit, poate chiar îşi doreşte să-şi facă buletin de Piatra Neamţ“, a declarat primarul Andrei Carabelea, la deschiderea evenimentului.

Anul acesta, administraţia locală a întrerupt tradiţia Târgului de Crăciun organizat de Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ, alocând circa 630.000 de lei.

Căsuța lui Moș Crăciun FOTO Primăria Piatra Neamț
Căsuța lui Moș Crăciun FOTO Primăria Piatra Neamț

În Parcul Central din Piatra Neamţ, într-un vechi foişor, a fost amenajată căsuţa lui Moş Crăciun, unde copiii vor putea să-l întâlnească, să stea de vorbă cu el şi să-i vadă pe spiriduşi în acţiune, împachetând cadouri. În fiecare zi vor fi ateliere, jocuri şi concursuri pentru copii zilnic, iar toţi participanţii vor fi răsplătiţi pentru spontaneitate, îndemânare şi curaj.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite