Bătrână imobilizată la pat, sfârşit de coşmar în toiul nopţii. Nu s-a putut salva, arzând de vie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jarul picat din sobă a provocat un mare incendiu FOTO ISU Neamţ
Jarul picat din sobă a provocat un mare incendiu FOTO ISU Neamţ

Un incendiu de mari proporţii, care a transformat în scrum două locuinţe, s-a soldat şi cu decesul unei bătrâne, aceasta neputând să se salveze din flăcări

O tragedie s-a petrecut noaptea trecută, în jurul orei 22:40, pompierii fiind solicitaţi să intervină pentru stingerea unui

incendiu produs în localitatea Ţibucani, judeţul Neamţ. În apelul dat la numărul unic de urnţă 112 se preciza că în interiorul unei locuinţe se afla o persoană în etate. 

La sosirea forţelor de intervenţie, flăcările se manifestau violent, generalizat, la o casă bătrânească şi la acoperişul alteia aflată în aceeaşi gospodărie. Era şi posibilitatea propagării şi la un imobil amplasat la o distanţă de aproximativ un metru şi jumătate de locuinţele în flăcări.

Datorită amplorii nedoritului incident, la misiunea de stingere au participat mai multe echipaje de pompieri de la Detaşamentul Târgu Neamţ, în ajutor venind şi unul de la Piatra Neamţ. Intervenţia a durat aproximativ 4 ore, specialiştii de la ISU „Petrodava“ concluzionând că jarul căzut din sobă a fost cauza de producere. 

„Incendiul a fost localizat şi lichidat în limitele găsite. Au ars casa bătrânească cu bunurile materiale aflate în interior şi acoperişul celeilalte case pe o suprafaţă de aproximativ 220 de metri pătraţi. Din păcate, în interiorul locuinţei, pompierii au găsit trupul carbonizat al unei femei de 66 ani, imobilizată la pat“, a declarat Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ. 

Pentru a preveni producerea unor astfel de evenimente ce pot avea urmări deosebit de grave, prin pierderea de vieţi omeneşti şi pagube materiale importante, pompierii nemţeni reamintesc cetăţenilor importanţa respectării măsurilor de prevenire a incendiilor. Iată câteva dintre ele: 

„Nu folosiţi soba decât cu uşiţa închisă; Aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei de vizitare; Nu adormiţi niciodată cu focul aprins în sobă; Nu aprindeţi focul în sobe prin stropire cu benzină, petrol sau alte lichide combustibile; Nu folosiţi decât materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia; Stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa“. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Lucrări pe Axa strategică 3 Piatra Neamţ - Bacău. Obiectivele proiectului de 32 milioane de euro

Noile tertipuri folosite de escroci. Cum funcţionează metodele „Coletul” şi  „Pelerinul milostiv”

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite