Unde plănuia Elena Udrea să ajungă dacă nu era condamnată în dosarul „Gala Bute“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea, împreună cu primarul Petru Prichici, la sfinţirea crucii de la Muncel FOTO Ziarulde Roman
Elena Udrea, împreună cu primarul Petru Prichici, la sfinţirea crucii de la Muncel FOTO Ziarulde Roman

Fostul ministru şi parlamentar era încrezător că nu va fi condamnat în cazul „Gala Bute“. Elena Udrea plănuia să ajungă la un mic schit şi să facă o donaţie.

Înainte de sentinţa definitivă din dosarul „Gala Bute“, una de 6 ani de detenţie, fostul parlamentar şi ministru Elena Udrea dezvăluia ce intenţiona să facă în viitorul apropiat, menţionând că era oarecum încrezătoare că problemele judiciare - procese aflate încă pe rolul instanţelor - se vor rezolva favorabil pentru ea. 

Plănuia să ajungă până de Paşti în Neamţ, acolo unde devenea parlamentar într-o trecută legislatură. Mai exact în comuna Ion Creangă, în satul Muncel, la un schit, pentru a se ruga şi face o donaţie. În campania electorală din 2012, ea candidase cu succes, din partea ARD, în Colegiul 4 (Roman - Ion Creangă). 

„Îmi doresc ca în următoarele două săptămâni, până la Paşti, să ajung în zonă la preotul care a construit pe dealul Muncel o bisericuţă din lemn, lângă crucea pe care eu am ridicat-o cu ani în urmă şi unde acum e mic schit de maici. Intenţionez să fac o donaţie acestui lăcaş de cult“, declara, pe 31 martie 2022, Elena Udrea, pentru ziarul „Monitorul de Neamţ şi Roman“. 

În timpul campaniei electorale din 2012, fosta deputată s-a implicat în construirea, pe dealul Muncel, a unei impozante cruci metalice, care are o înălţime de 27 de metri, este iluminată electric noaptea, astfel că este vizibilă de pe Drumul European 85 şi din Roman. A costat-o 40.000 de lei, a participat la sfinţire şi a fost dedicată memoriei tatălui, Nicolae Udrea. 

În timp, pe calea de acces ce duce la bisericuţa din lemn şi la schit au fost amplasate 14 troiţe, anual

fiind organizat un pelerinaj pe ceea ce se numeşte „Drumul Crucii“. Tot pentru Monitorul, Elena Udrea  mărturisea faptul că îşi doreşte să se termine cât mai repede procesele în care este implicată, pentru ca viaţa să-i intre în normalitate: 

„În prezent, mă bucur de cei dragi, Adrian Alexandrov, tatăl fetiţei mele, Eva Maria. Are acum 3 ani şi 6 luni. E frumoasă, sănătoasă şi veselă. Acum când stăm de vorbă (31 martie - n.r.) se află lângă noi şi se joacă. Toate aceste bucurii îmi sunt umbrite de faptul că de 7 ani viaţa mea se desfăşoară mai mult în sălile de tribunal. Mă lupt cu trei procese, aflate concomitent pe rol. Săptămâna şi procesul. E stresant şi e mult prea mult, dar sînt încrezătoare şi sper să se termine cu bine“. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Investiţie clandestină în zeci de tone de tutun. Afaceriştii arestaţi vizau un profit de 2 milioane de euro

„Am încetat să mai urăsc“. Declaraţia unei refugiate din Ucraina, găzduită de Mănăstirea Sihăstria

Piatra Neamţ


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri