Atitudinea unică a unui fotbalist român. Ce a transmis căpitanul Ceahlăului, după o teribilă accidentare

0
Publicat:

Stejărel Vişinar, căpitanul Ceahlăului, a părăsit terenul în timpul partidei cu Unirea Slobozia, iar diagnosticul după o teribilă accidentare a fost unul care-l scoate din circuit o lungă perioadă.

Vișinar va fi indisponibil o perioadă FOTO Monitorul de Neamț
Vișinar va fi indisponibil o perioadă FOTO Monitorul de Neamț

În minutul 8 al meciului disputat, la finalul săptămânii trecute, în cadrul campionatului Ligii 2 de echipa din Piatra Neamţ în deplasare, fotbalistul a intrat prin alunecare, pentru a-l deposeda pe atacantului advers, Christ Afalna. Şi a început coşmarul, deşi iniţial nu părea a fi ceva prea serios din punct de vedere medical.

După câteva secunde, cei aflaţi în apropiere şi-au pus mâinile în cap când au văzut cum arăta piciorul stâng, arbitrul a oprit jocul, iar ambulanţa a intrat pe teren, pentru a-i acorda îngrijiri. Apoi, Vişinar a fost diagnosticat cu dublă fractură de gleznă, imaginile din transmisiunea DigiSport1 fiind teribile, inclusiv comentatorul fiind răvăşit de cele observate.

„O Doamne, Dumnezeule, of Doamne! Incredibil! I-a rămas piciorul înfipt în pământ! Ce accidentare oribilă! Am rămas fără cuvinte...“, sunt cele spuse de crainicul TV. Fotbalistul accidentat grav a dat dovadă de o tărie de caracter nemaivăzută. Căpitanul Ceahlăului nu s-a văitat niciun moment în timp ce i se imobiliza piciorul, demonstrând apoi că este un adevărat „căpitan“ de echipă.

Aflat pe targă, tânărul pe faţa căruia se putea „citi“ durerea provocată de dubla fractură a găsit un mod inedit pentru a-şi încuraja coechipierii, împreunându-şi degetele de la mâini în forma unei inimi. Iar când era urcat în autosanitară s-a ridicat şi a strigat colegilor: „Haide! Haideţi băieţi, Luptaţi!“. Ulterior, de pe patul de spital, a transmis:

„Sunt împăcat cu ideea că Dumnezeu mi-a dat o încercare atât de mare, pentru a-mi arăta că sunt puternic. Abia aştept operaţia şi să mă apuc de recuperare. M-a sunat şi Christ Afalna, dar el nu are nici o vină. Gazonul era foarte prost şi am rămas cu piciorul înfipt“. Astfel, fotbalistul a dat dovadă şi de fair-play, deoarece se spunea că vârful de la Slobozia l-ar fi faultat.

Stejărel Vişinar a mulţumit tuturor celor care sunt alături de el, familie, colegi, oamenii de la club şi suporteri, în aceste momente extrem de grele pentru un sportiv. Crede cu tărie că se va recupera repede şi va reveni pe gazon. La Slobozia, CSM Ceahlăul a pierdut disputa, scor 2-1, dar şanse de a fi, la anul, în play-off-ul competiţiei sunt.

Accidentarea s-a petrecut în minutul 8 al meciului FOTO Liga2 - Prosport
Accidentarea s-a petrecut în minutul 8 al meciului FOTO Liga2 - Prosport

„Va fi operat marţi (astăzi, 5 decembrie 2023 - n.red.), la Cluj, de domnul doctor Răzvan Melinte, de la Spitalul MedLife. Diagnosticul este fractură gleznă, deci este necesară reconstrucţia (tendoane, ligamente, oase). Cât despre revenirea pe teren, după ce a văzut pe imagini, domnul doctor crede că perioada de recuperare va fi de cinci luni, dar după operaţie vom şti mai exact“, a declarat Cosmin Stan, kinetoterapeutul de la CSM Ceahlăul.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite