Amendă uriaşă şi maşina confiscată pentru gunoaie aruncate pe malul Bistriţei. Preţ imens pentru lipsă de civism

0
Publicat:

Un bărbat din Neamț, care a dat dovadă de lipsă de civism, are de achitat o amendă uriaşă şi i-a fost maşina confiscată. El plăteşte un imens preţ pentru deşeuri aruncate pe malul Bistriţei.

Celui în culpă i-a fost confiscat autovehiculul FOTO Poliția Neamț
Celui în culpă i-a fost confiscat autovehiculul FOTO Poliția Neamț

Pe data de 18 ianuarie 2023, poliţiştii nemţeni au fost sesizaţi de către un bărbat, cel mai probabil un pescar aflat într-o zonă des fecventată de pasionaţii „undiţăritului“, că în apropiere de satul Viişoara un conducător auto aruncă deşeuri în lunca râului Bistriţa, în locul numit „Albia Veche“.

În apropiere se află şi una dintre staţiile de captare a apei potabile, de unde se alimentează o parte a municipiului Piatra Neamţ.

Sesizarea s-a confirmat, pe un mal fiind descoperit bărbatul în culpă și două mormane de deşeuri rezultate din activităţi de construcţii: bucăţi de azbest, cărămizi, bolţari şi diverse resturi textile.

„Persoana în cauză este un bărbat de 24 de ani, din localitatea Oanţu. Acesta a fost sancţionat contravenţional conform O.U.G. 92 din 2021 cu amendă în sumă de 30.000 lei, totodată fiind dispusă măsura complementară de confiscare a vehiculului folosit la săvârşirea contravenţiei“, a transmis Poliţia Neamţ.

Astfel, cel în culpă a suferit o „pagubă“ de circa 50.000 de lei -  amenda plus valoarea pe care o avea mașina confiscată, estimată la 20.000 de lei.

Deșeurile au fost aruncate în lunca Bistriței FOTO Poliția Neamț
Deșeurile au fost aruncate în lunca Bistriței FOTO Poliția Neamț

Dincolo de acest caz, anul trecut, Poliţia Locală Piatra Neamţ a aplicat aproape 900 de sancţiuni în cazul celor au depozitat deşeuri fie lângă tomberoane, fie pe malurile apelor.

„Dintr-un total de 4.426 de sancţiuni în valoare de 780.800 lei, aplicate de poliţiştii locali, 882 au fost doar pentru depozitarea necontrolată a deşeurilor: fie direct pe platformele de colectare şi nu în sheltere sau europubele, fie în zone neamenajate, cum ar fi malurile râurilor sau pâraielor“, se precizează într-un comunicat.

Pentru evitarea sancţiunilor, administraţia pietreană reaminteşte că deşeurile se depun doar în locuri amenajate în cazul celor menajere, iar cele din construcţii, demolări, amenajări interioare, textile şi electrocasnice uzate trebuie duse la depozitele speciale din cartierele Mărăţei şi Dărmăneşti sau pot fi preluate, contra cost, de către un operator autorizat.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite