Percheziţii DNA şi DGA la Înmatriculări şi Permise Auto Bihor. Activitatea a fost suspendată

0
Publicat:

Poliţiştii DGA Bihor desfăşoară percheziţii la sediul Serviciul regim permise și înmatriculări Bihor, într-un dosar instrumentat de procurorii DNA Oradea. Prefectura Bihor a anunţat că activitatea Serviciului a fost suspendată.

Poliţiştii DGA Bihor au "închis" Serviciul Permise şi Înmatriculări din Oradea. Foto: Bihoreanul
Poliţiştii DGA Bihor au "închis" Serviciul Permise şi Înmatriculări din Oradea. Foto: Bihoreanul

Poliţiştii DGA Bihor ridică documente şi înregistrările de pe camerele de supraveghere, într-o anchetă a procurorilor DNA Oradea, care vizează posibile fapte de corupție și asimilate celor de corupție.

Deocamdată, atât purtătorul de cuvânt al DNA, cât şi cel al DGA au refuzat să ofere detalii despre caz.

Cert este că joi, 7 decembrie 2023, intrarea în Biroul de înmatriculări este păzită. Cetățenii care se aflau în incintă au fost rugaţi să iasă iar cei care doreau să intre nu au fost lăsaţi. 

Prefectul de Bihor: „Am asigurat tot sprijinul"

Într-un comunicat transmis joi după-amiaza, prefectul judeţului Bihor, Dumitru Ţiplea, a confirmat faptul că procurorii DNA Oradea, cu sprijinul ofițerilor DGA Bihor, au efectuat percheziții, ridicări de documente și imagini la sediul Serviciul Permise de Conducere și Înmatriculări Bihor.

„Activitățile au vizat existența unor suspiciuni de săvârșire a unor infracțiuni în legătură cu serviciul de către anumiți funcționari", se arată în informare. 

Potrivit prefectului, anchetatorii l-au informat despre inadvertenţele din activitatea serviciului şi i-au solicitat suportul pentru desfăşurarea în bune condiţii a anchetei.

„Apreciez eforturile celor de la Direcția Generală Anticorupție pentru a identifica neregulile din cadrul acestui serviciu. Prioritatea mea în acest moment este să asigurăm funcționalitatea serviciului în cât mai bune condiții posibil. Cetățenii trebuie deserviți în continuare și atenția mea se îndreaptă spre a rezolva prompt această situație” a declarat prefectul Dumitru Țiplea.

Serviciul Permise de Conducere și Înmatriculări Bihor este o structură a Ministerului de Afaceri Interne, dublu subordonată. Direcția Generală Permise și Înmatriculări organizează și controlează metodologic activitatea, elaborează normele și procedurile de lucru, gestionează activitatea de pregătire a resurselor umane și răspunde de punerea în aplicare a reglementărilor legale în domeniul permiselor și înmatriculărilor. Instituția Prefectului organizează activitatea curentă, asigurând elementele de logistică precum: spațiul de funcționare, dotările și programul de lucru.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite