Mickey Rourke, Anthony Delon și Elisabetta Pellini vin la Oradea. Vor juca în „21 de rubini", filmul unui paroh ortodox

0
Publicat:

Mickey Rourke, Anthony Delon și Elisabetta Pellini dar şi actori români cunoscuţi vor veni la Oradea, unde vor juca în filmul „21 de rubini", al parohului ortodox Ciprian Mega, premiat deja, anul trecut, pentru un alt film, la Festivalul Internaţional de la Moscova.

Mickey Rouke, Elisabetta Pellini şi Antony Delon, la Oradea. Foto: Wikipedia/elisabettapellini.com
Mickey Rouke, Elisabetta Pellini şi Antony Delon, la Oradea. Foto: Wikipedia/elisabettapellini.com

Filmul este o coproducţie româno-americană, în regia preotului ortodox cineast Ciprian Mega(foto, jos), iar potrivit unui comunicat transmis de acesta, din distribuție fac parte, pe lângă staruri internaționale precum Mickey Rourke, Anthony Delon, Elisabetta Pellini, mai cunoscuți actori români, Dorel Vișan, Ela Ionescu, Magda Catone, Răzvan Vasilescu.

preot regizor ciprian mega

Filmul vorbeşte despre o tânără procuroare, Nina, interpretată de Corina Moise.

Nina împreună cu iubitul ei, Yuri, regizor de film - căruia îi va da viață actorul franco-american Anthony Delon, fiul celebrului star Alain Delon - lucrează la dezvoltarea unui scenariu, inspirat dintr-un tablou de familie.

Tensiunile politice de la sfârșitul anului 2022, o aduc pe Nina în atenția publică, numele ei fiind vehiculat pentru poziția de Procuror General al României. Însă numirea în această funcție depinde de Mickey Mandovanis (interpretat de Mickey Rourke), Secretar de Stat al Guvernului american, și de Nicoletta Delalachiessa (Elisabetta Pellini), reprezentanta Comisiei Europene.

Întâlnirile cu aceștia se transformă într-un veritabil examen, care, dublat de căutările artistice și de relația amoroasă cu Yuri, îi dezvăluie Ninei chipul societății în care trăiește.

Producătorii filmului sunt Laura Mega și Silviu Ciobanu, director de imagine este Liviu Mărghidan. Producători executivi sunt Natalia Neag și Kimberly Hines. Montajul va fi semnat de Corina Stavilă, iar sunetul de Mihai Bogos, mai scrie în comunicat. 

Preot cineast, cu film premiat

Preotul ortodox Ciprian Mega a slujit timp de mai bine de opt ani în Cipru, unde a și ctitorit o biserică şi unde a aflat de la membri comunităţii de români despre problemele cu care se confruntă, dar şi despre drama tinerelor obligate să se prostitueze pentru a-și susține familiile de acasă, pe care le-a prezentat în filmul „Dimineața care nu se va sfârși”, recompensat cu mai multe premii şi difuzat, încă, pe platforma Netflix.

El s-a întors acasă, în 2018, şi s-a stabilit la Oradea, de unde este soția sa Laura, împreună cu care are patru copii. Aici a preluat biserica de lemn de lângă Spitalul Clinic Municipal Gavril Curteanu, pe care a reconstruit-o în stil brâncovenesc. 

În parcarea din fața lăcașului de cult a și avut loc, în octombrie 2021, în fața a 900 de orădeni, avanpremiera următorului său film, "Glasul care strigă în pustie", care în vara anului trecut, a primit premiul criticilor "pentru contribuţia majoră la cinematografia mondială", la Festivalul Internaţional de la Moscova.

Actorul Costel Cașcaval, i-a dat în film "viaţă" preotului Calciu Dumitreasa, condamnat la 21 de ani de închisoare pentru că s-a opus demolării bisericilor, a câștigat premiul pentru cel mai bun actor în rol principal.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite