Cum să pregăteşti clătite pufoase şi gustoase din două ingrediente naturale

0
0
Clatite din banane Foto-bucatarici.ro
Clatite din banane Foto-bucatarici.ro

Clătitele din banane şi ouă sunt foarte populare mai ales pruntre persoanele care doresc să adopte un stil de viaţă sănătos. Acestea sunt delicioase, sănătoase şi săţioase, fiind o alegere bună pentru micul dejun.

Clătitele din banane şi ou se prepară repede, fără fum în casă, şi pot fi o alternativă sănătoasă a dulciurilor pline de chimicale din comerţ. Pot fi adorate atât decopiii, cât şi de adulţi. Iata cum pot fi pregătite clătitele delicioase şi pufoase cu doar două produse pe care orice gospodină le are în casă, după reţeta doamnei Maria Popa. 

Ingrediente:

- o banană foarte bine coaptă

- două ouă

- o linguriţă de ulei de măsline

- fructe (opţional)

Mod de preparare:

„Avem nevoie de un bol, un blender şi o tigaie. Se sparg ouăle şi bananele se taie felii. Se pun cele două ingrediente în blender şi se mixează până se obţine o compoziţie omogenă (dar nu foarte lichidă). Se pune uleiul de măsline în tigaie şi se aşteaptă până când acesta se încinge. Cu un serveţel se tamponează uşor tigaia. Cu ajutorul unui polonic se pune din compoziţie în tigaie şi se lasă focul la intensitate medie.

După aproximativ 30 de secunde, clătita se întoarce pe partea cealalta încă 30 de secunde, după care se pune pe o farfurie. Procedeul se repetă până se termină compoziţia. Clătitele se servesc cu fructe sau cu miere”, a explicat Maria Popa.

Va mai recomandam:

Cum să gătim cele mai pufoase ecleruri cu cremă de vanilie

Oradea


Ultimele știri
Cele mai citite