Spitalele iau măsuri de prevenţie din cauza gripei. Accesul vizitatorilor va fi limitat

0
Publicat:

Spitalele din Iaşi iau măsuri suplimentare de prevenţie din cauza numărului crescut de cazuri de gripă. Astfel, prin aceste decizii se încearcă limitarea îmbolnăvirilor.

Gripă SURSĂ Arhiva Adevărul
Gripă SURSĂ Arhiva Adevărul

Printre unităţile medicale din Iaşi care au apelat la aceste măsuri este Spitalul de Copii, unde se înregistrează zilnic foarte multe cazuri de gripă.

„Ca urmare a informării făcute de către Direcţia de Sănătate Publică privind instituirea stării de alertă epidemiologică determinată de gripă, în vederea prevenirii şi limitării îmbolnăvirii prin gripă şi prin alte infecţii virale respiratorii, la nivelul unităţiii sanitare se vor aplica mai multe măsuri", precizează reprezentanţii Spitalului de Copii din Iaşi

Ce restricţii se vor impune

Conform cadrelor medicale, pentru a stopa creşterea numărului de cazuri de gripă, este nevoie de adoptarea unor măsuri suplimentare, ce vizează atât pacienţii cât şi vizitatorii. 

„Este vorba despre limitarea programului de vizită al aparţinătorilor pacienţilor internaţi în unitatea sanitară, conform prevederilor legislative în vigoare. Totodată, este vorba despre realizarea triajului epidemiologic zilnic penttru personalul medico-sanitar auxiliar, cu recomandarea de izolare voluntară la domiciliu a celor depistaţi cu simptomatologie respiratorie sau efectuarea de activităţi ce nu implică interacţiunea cu pacienţiii. Totodată, menţionăm că purtarea echipamentului de protecţie adecvat în incinta unităţii sanitare este obligatorie", adaugă reprezentanţii unităţii medicale. 

Conform medicilor, la Spitalul de Copii din Iaşi ajung zilnic poarte mulţi copii cu gripă. De multe ori, aceştia necesită internare şi supravegherea atentă a cadrelor medicale.

Se pare că, la numărul mare de pacienţi contribuie şi nerespectarea sfaturilor venit din partea doctorilor. Astfel, persoanele care prezintă simptome specifice ar trebui să apeleze imediat la ajutorul doctorului de familie, pentru a nu ajunge mai târziu la Unitatea de Primire Urgenţe.

Totodată, medicii recomandă să avem o igienă corespunzătoare şi o alimentaţie sănătoasă şi să încercăm, pe cât posibil, să evităm contactul cu persoanele bolnave. Totodată, se recomandă şi aerisirea încăperilor în care lucrăm sau locuim.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite