Primăvara începe să se simtă la Iaşi. Centrul oraşului s-a umplut de mărţişoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăvara se apropie cu paşi repezi, iar acest lucru a început să se simtă şi să se observe tot mai mult şi în Iaşi. Astfel, vânzătorii de mărţişoare au apărut, deja, în mai multe zone ale oraşului.

Mărţişoare SURSĂ FOTO Cristian Hitruc
Mărţişoare SURSĂ FOTO Cristian Hitruc

Aceştia şi-au montat tarabele în punctele foarte tranzitate de către ieşeni. La ei, doritorii pot găsi o gamă variată de produse, pentru orice buzunar. Astfel, în funcţie de preferinţe şi de buget, cumpărătorii pot alege mărţişoare mai ieftine, care costă doar câţiva lei, dar pot găsi şi mărţişoare unice, lucrate manual, care se vând mai scump. 

Ce preţuri au mărţişoarele în 2023

De cele mai multe ori, cei care doresc să facă astfel de cadouri simbolice, cu ocazia zilei de 1 Martie, cumpără mai multe produse, întrucât le oferă familiei sau colegilor de serviciu. Astfel, susţine Mariana, care vinde mărţişoare în fiecare an în apropiere de centrul Iaşului, cele mai vândute sunt mărţişoarele care au preţuri între trei şi zece lei.

„Avem foarte multe modele de mărţişoare, la fel ca în fiecare an. Cine trece pe aici cumpără mai multe bucăţi, oferă la prieteni, la familie. Oamenii le aleg, de cele mai multe ori, pe cele care sunt mai ieftine, cum sunt cele la trei lei. Avem şi broşe mai speciale, care costa zece, 15 sau 20 de lei. Deja oamenii au început să cumpere pentru 1 Martie, probabil pentru a evita aglomeraţia de atunci", ne-a povestit femeia care, în fiecare an, vinde mărţişoare în Iaşi.

În 2023, susţin vânzătorii, la mare căutare sunt mărţişoarele cu litere. Totodată, cei mici preferă mărţişoarele cu diverse personaje celebre din desene animate. 

Pe lângă cele clasice, pe tarabele din Iaşi putem găsi şi mărţişoare lucrate manual, care sunt mai scumpe. Astfel, un astfel de model poate costa şi 50 de lei.

Cum aleg ieşenii mărţişoarele

De cele mai multe ori, cumpărătorii au un buget foarte bine stabilit pentru achiziţionarea mărţişoarelor. Astfel, ne povesteşte o clientă, pentru persoanele din familie achiziţionează produse mai speciale, lucrate manual, în timp ce pentru colegi şi prieteni alege acelaş model de mărţişor.

„În fiecare an cheltuim cam două sute de lei pe mărţişoare. Pentru cei din familie, persoane apropiate, cumpăr mărţişoare mai speciale, lucrate manual. Pentru colegi şi prieteni aleg acelaş model, ca să nu existe discuţii. Până acum am cumpărat cam 15 mărţişoare dar nu cred că sunt suficiente", ne-a povestit ieşeanca.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite