Petiţie anti trotinete electrice. Un român, scos din sărite, vrea să interzică vehiculele în orașul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un ieşean, scos din sărite de trotinetele electrice, a decis să facă o petiţie pentru ca vehiculele să fie interzise în municipiul Iaşi. Inițiativa sa a stârnit sute de reacții în mediul online.

Trotinete electrice SURSĂ Shutterstock
Trotinete electrice SURSĂ Shutterstock

Demersul lui a stârnit un val de reacţii în rândul internauţilor, care au venit cu tot felul de idei, care mai de care mai interesante, amuzându-se pe seama petiţiei.

,,Este o măsură esenţială pentru a proteja viaţa"

Petiţia lansată de către persoana din Iaşi a fost postată imediat şi pe grupurile de Facebook locale, pentru a strânge cât mai multe semnături. Aceasta este adresată Primăriei Municipiului Iaşi, dar, în loc să adune semnături, a adunat doar o colecţie impresionantă de comentarii amuzante. 

„Subsemnaţii, cetăţeni preocupaţi de siguranţa publică şi buna funcţionare a traficului în municipiul Iaşi, venim în faţa dumneavoastră cu prezenta petiţie, având ca obiectiv interzicerea trotinetelor electrice pe teritoriul municipiului Iaşi. Considerăm că o astfel de măsură este esenţială pentru a proteja viaţa şi siguranţa tuturor pietonilor şi participanţilor la trafic“, se arată în petiţia lansată de către ieşean.

Câte semnături a strâns petiţia

Până în prezent, doar 30 de persoane s-au încumetat să semnze petiţia care solicită interzicerea trotinetelor electrice în municipiul Iaşi.

Cu toate acestea, iniţiativa a adunat mai multe comentarii şi reacţii pe reţelele de socializare.

Demersul conţine şi o serie de motive prin care se justifică solicitarea: siguranţa pietonilor este pusă în pericol de utilizatorii trotinetelor electice, lipsa cunoaşterii legislative a utilizatorilor trotinetelor electrice, infrastructura precară, parcarea necorespunzătoare a trotinetelor electrice, creşterea numărului de accidente rutiere, impactul asupra mediului înconjurător sau conflictul cu traficul auto.

Val de comentarii amuzante

Chiar dacă nu s-au grăbit să semneze petiţia online, ieşenii şi-au făcut timp pentru a lăsa comentarii pe Facebook, unele dintre ele stârnind hohote de râs.

„Oare când au apărut primele maşini, cei cu căruţele au făcut petiţii pentru interzicerea lor?“, a întrebat un ieşean, amuzat de iniţiativă, în seţiunea de comentarii. 

„Cum ar spune Caragiale: amice, eşti idiot! Totuşi, voi pune această petiţie pe seama căldurii mari“, spune un alt ieşean în rubrica de comentarii. 

Chiar dacă sunt o mulţime de glume, putem găsi şi persoane care au tratat situaţia cu seriozitate.

„Toate ţările europene militează pentru un transport verde, dar dumneavoastră vreţi să semnăm pentru mai multă poluare. Iaşiul este cel mai poluat oraş! Petiţia trebuia să fie pentru mai multe piste pentru biciclete şi respectarea utilizatorilor acestora în trafic. Nu toată lumea poate conduce o maşină şi nu toată lumea şi-o permite. Chiar numai maşinile sunt soluţia? Vrem o ţară ca afară, dar numai cu regulile românilor“, a precizat o altă persoană, deranjată de iniţiativă.

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite