Profesoară din Azuga, concediată în urma unei petiții a părinților. De ce a fost acuzată

0
Publicat:

O profesoară de matematică de la un liceu din Prahova a fost dată afară, după ce 100 de părinți au semnat o petiție în acest sens. Acum, femeia s-a ales și cu dosar penal.

Profesoară de matematică, acuzată de abuz în serviciu FOTO Arhivă
Profesoară de matematică, acuzată de abuz în serviciu FOTO Arhivă

Profesoara lucra la Liceul Teoretic Azuga, iar petiția a fost înaintată către Ministrului Educaţiei şi Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Prahova.

Acuzată de grave abuz în serviciu

Părinţii au susținut, în primul rând, că profesoara de matematică oferea propriilor elevi meditaţii contra cost şi chiar punea presiune pe ei să vină la ea, la ore particulare. Mai mult decât atât, femeia ar fi notat în catalog notele de la simularea Evaluării Naţionale, fără solicitarea scrisă a elevilor sau părinţilor.

Este acuzată, de asemea, de bullying şi hărţuire verbală la adresa elevilor, comportament abuziv cu consecinţe traumatizante pentru elevi (ex: elev leşinat la oră sau declanşarea unor atacuri de panică), comportament care ridică semne de întrebare privind profesionalismul evaluărilor psihologice anuale ale acesteia.

Aspectele relatate în petiţie şi în anexele la petiţie nu descriau situaţii singulare, ci un comportament deviant de lungă durată care a fost nesancţionat până acum şi care este dovedit atât de alte sesizări anterioare, cât şi de mărturiile părinţilor şi elevilor, care nu au avut curajul până acum să se exprime public de teama repercusiunilor asupra copiilor, spune deputatul Mihai Poliţeanu.

Anterior, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova a informat că, în zilele de 29, respectiv 31 mai, la sediul Poliţiei staţiunii Azuga s-au prezentat trei persoane care au declarat că au nemulţumiri cu privire la comportamentul de la clasă al unui cadru didactic al copiilor lor, elevi ai unei unităţi de învăţământ din staţiune.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că la nivelul unităţii de învăţământ este în curs o anchetă disciplinară cu privire la situaţia existentă. Totodată, a mai rezultatul faptul că profesoara ar fi notat un elev, în timp ce în cadrul unităţii de învăţământ erau planificate alte activităţi, de natură extraşcolară, arată sursa citată.

Profesoara s-a ales cu desfacerea contractului de muncă și dosar penal

Deputatul Mihai Poliţeanu a transmis, vineri, un comunicat în care anunţă desfacerea contractului de muncă al profesoarei de matematică Dumitrescu Cristina, femeia fiind acuzată de abuzuri grave.

În şedinţa din 07.07.2023 Consiliul de Administraţie al Liceului Teoretic Azuga a decis să-i desfacă disciplinar contractul de muncă doamnei Cristiana Dumitrescu, profesoară de matematică acuzată de abuzuri grave de peste 100 de părinţi ai unor actuali şi foşti elevi ai Liceului Teoretic Azuga. Decizia vine în urma cercetărilor pe care le-am cerut Ministerului Educaţiei, Inspectoratului Judeţean Prahova şi Liceului Teoretic Azuga. În calitate de deputat de Prahova în Parlamentul României şi membru al Comisiei pentru învăţământ din Camera Deputaţilor, am trimis Ministrului Educaţiei şi Inspectoratului Judeţean Prahova o petiţie semnată de peste 100 de părinţi ai unor actuali sau foşti elevi ai Liceului Teoretic Azuga, judeţul Prahova, prin care aceştia solicită declanşarea de urgenţă a cercetării disciplinare împotriva doamnei Cristiana Dumitrescu, profesoară de matematică, arată sursa citată.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Prahova, Aurel Graur, a declarat, pentru AGERPRES, la acel moment, că profesoara vizată de acele plângeri este cadru didactic al Liceului Teoretic Azuga, iar verificările urmăresc mai multe aspecte semnalate.

Este o sesizare făcută de părinţi, referitoare la modul în care profesoara a pus note elevilor din clasa a VIII-a: a trecut în catalog notele de la simularea la Evaluarea Naţională, fără acceptul părinţilor, în cursul săptămânii verzi. În prezent se desfăşoară, de către o echipă a IŞJ, o cercetare prealabilă pentru stabilirea situaţiei reale, care are în vedere şi alte aspecte, a spus Graur.

Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu şi fals material în înscrisuri oficiale, a transmis IJP Prahova.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite