Lovitura rapidă a hoțului Bombonel. De câte secunde a avut nevoie pentru a fura un iPhone 13

0
Publicat:

Un hoț din Iași a fost condamnat la 1 an și 2 luni de închisoare cu suspendare pentru furtul unui iPhone 13, în valoare de 5.500 de lei. Incidentul a avut loc pe 10 februarie 2023 într-un magazin din Iași, unde Bombonel, însoțit de o complice, a sustras telefonul în doar 17 secunde.

Bombonel a fost condamnat la 1 an și 2 luni de închisoare, cu suspendare - Foto Arhivă
Bombonel a fost condamnat la 1 an și 2 luni de închisoare, cu suspendare - Foto Arhivă

Doar 17 secunde i-au trebuit hoțului din Iași pentru a fura un telefon de 5.500 de lei. Totuși, rapiditatea nu l-a ajutat prea mult, el a fost identificat în scurt timp, relatează Ziarul de Iași. 

Pe 10 februarie anul trecut, Maria G. făcea cumpărături la Mega Image de la Super Copou, când Ioan Bombonel și o complice au intrat în magazin. Bombonel, cu un coș în mână, s-a apropiat de victima,  în timp ce aceasta era la raionul de fructe. În doar câteva secunde, a sustras telefonul tinerei, mascat de complice, și a fugit.

Rapizi au fost și polițiștii, care l-au găsit în doar trei zile. Bombonel a fost trimis în judecată pentru furt. În primă instanță, Judecătoria a considerat infracțiunea mai puțin gravă, având în vedere că hoțul a acționat fără un plan elaborat. Recunoașterea faptei a contribuit la o pedeapsă ușoară: o amendă penală de 2.250 lei și plata către victimă a sumei de 5.500 lei pentru telefonul sustras. 

Însă, procurorii au contestat sentința, iar hoțul a fost condamnat definitiv la 1 an și 2 luni de închisoare cu suspendare, având în vedere că nu era la prima abatere de la lege și pentru că a acționat cu o îndrăzneală care merita sancționată. 

Inculpatul nu a înţeles avertismentele anterioare, necesitatea reformării conduitei sale, practic acesta continuându-şi acelaşi comportament ilicit, chiar şi după contactele anterioare cu mediul penitenciar, dovedind întoarcerea la un model axiologic de care trebuia însă se se dezică în mod categoric”, au subliniat magistrații, conform ziarului local. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite