Locul lui Relu Fenechiu în Parlament a fost vacantat oficial prin voturile foştilor colegi din Camera Deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locul de deputat al lui Relu Fenechiu a fost vacantat prin votul foştilor colegi ai parlamentarului de Iaşi condamnat la cinci ani de închisoare.

Camera Deputaţilor a votat astăzi, 18 februarie, vacantarea locului de parlamentar al lui Relu Fenechiu. Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu 324 de voturi pentru şi două abţineri.

"Camera Deputaţilor declară vacant locul de deputat deţinut de domnul Fenechiu Relu în Circumscripţia electorală Iaşi, Colegiul uninominal nr 2", se arată în proiectul de hotărâre votat de deputaţi.

Potrivit Legii 96/2006 privind statutul deputaţilor şi senatorilor, calitatea de deputat sau senator încetează în cazul pierderii drepturilor electorale la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti prin care se dispune acest lucru.

În prealabil, Comisia juridica din Camera Deputatilor a luat act miercuri, 12 februarie, de incetarea mandatului de deputat al lui Relu Fenechiu.

Până în acest moment, n-a fost hotărâtă o dată la care să fie organizate alegeri anticipate pentru ocuparea locului.

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat definitiv pe 30 ianuarie de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul "Transformatorul".

Lui Relu Fenechiu i s-a interzis exercitarea unor drepturi civile pe o perioadă de cinci ani după detenţie.

Pe aceeaşi temă:

Relu Fenechiu s-a predat în jurul orei 18.00 şi va ajunge în arestul Poliţiei Iaşi. Fostul deputat şi-a anunţat demisia din PNL

Dosarul „Transformatorul”. Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Fostul ministru s-a predat

Sentinţă în „Dosarul Transformatorul“:  Ministrul Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Ponta, interimar la Transporturi

Relu Fenechiu: "În această ţară se fură în continuare mult prea mult"

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite