Relu Fenechiu s-a predat în jurul orei 18.00 şi va ajunge în arestul Poliţiei Iaşi. Fostul deputat şi-a anunţat demisia din PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Relu Fenechiu s-a predat în această seară, în jurul orei 18.00. Informaţia a fost confirmată de şeful Poliţiei Iaşi, chestorul Ioan Scripniciuc.

Fostul deputat Relu Fenechiu s-a predat Poliţiei Iaşi, alături de fratele său, Lucian Fenechiu, şi de Mihai Bogdan Damian, un alt condamnat în dosarul "Transformatorul", după două ore şi jumătate de la pronunţarea sentinţei finale de către magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prin care a fost confirmată pedeapsa de cinci ani cu executare, primită de omul politic ieşean în dosarul "Transformatorul".

Relu Fenechiu a ajuns la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, situat în cartierul Copou, urmând a fi transferat în această seară în arestul Poliţiei Municipiului Iaşi, clădire aflată în zona Bucşinescu.

Potrivit procedurii, după perioada de carantină, Fenechiu va fi transferat în cursul zilelor viitoare la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi.

"În această seară, în jurul orelor 18.00, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi s-au prezentat   trei bărbaţi, pe numele cărora instanţa a emis mandate de executare a pedepsei de 5 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice. Poliţiştii au pus în aplicare mandatele de executare a pedepsei închisorii, persoanele fiind introduse în Arestul I.P.J. Iaşi, urmând a fi transferate în Penitenciar", se arată într-un comunicat al Poliţiei Iaşi.

Deşi reprezentanţii presei locale l-au aşteptat pe politician la ieşirea din cartierul rezidenţial în care locuieşte, fostul deputat PNL a reuşit să plece fără a fi remarcat.

Una dintre maşinile de teren ale lui Fenechiu a ieşit în trombă din cartier, în interior aflându-se doi bărbaţi care şi-au mascat feţele cu căciuli şi fulare. Majoritatea reprezentanţilor presei au urmărit "maşina-momeală" şi au pierdut momentul plecării de acasă a fostului deputat.

Tot astăzi, reprezentanţii PNL Iaşi au anunţat demisia lui Relu Fenechiu din partid. "Am depus la Secretariatul PNL Iaşi demisia din calitatea de membru al PNL a dlui Relu Fenechiu", a transmis Marius Dangă, viceprimar al Iaşiului din partea PNL.

Interimatul şefiei filialei PNL Iaşi a fost preluat de către deputatul liberal de Iaşi Mugur Cozmanciuc, conform unei proceduri interne statuate în 2009. Cu toate acestea, Cozmanciuc n-ar fi interesat să-i ia locul lui Fenechiu, potrivit unor surse din partid. Alegerile pentru desemnarea unui nou şef al PNL Iaşi urmează a fi organizate în cursul lunii februarie. Cel mai probabil, viitorul preşedinte de la Iaşi va fi Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Mai puteţi citi:

Dosarul „Transformatorul”. Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Fostul ministru s-a predat

Sentinţă în „Dosarul Transformatorul“:  Ministrul Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Ponta, interimar la Transporturi

Instanţa Supremă a anunţat vineri după-amiază decizia în dosarul „Transformatorul“, în care ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, este acuzat că ar fi cumpărat transformatoare vechi pe care le-ar fi vopsit şi vândut către Electrica Moldova. Ministrul a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Completul de cinci magistraţi al Curţii Supreme

Relu Fenechiu, la un pas de sentinţă. Pledoariile finale, pe 4 iulie 2013

Curtea Supremă a judecat miercuri un nou termen în dosarul „Transformatorul” în care ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, este acuzat că ar fi cumpărat transformatoare vechi pe care le-ar fi vopsit şi apoi le-ar fi vândut societăţii Electrica Moldova. Instanţa Supremă a anunţat că va asculta pledoariile finale pe 4 iulie 2013 după care va da sentinţa.

 Relu Fenechiu, trimis în judecată de DNA

Radu Fenechiu este inculpat în dosarul „Transformatorul", după afaceri dubioase dintre firmele controlate de acesta şi Electrica Moldova. 

  Relu Fenechiu: "În această ţară se fură în continuare mult prea mult"

 Proaspătul ministru al Transporturilor, judecat pentru fapte de corupţie în dosarul "Transformatorul", a criticat organigrama instituţiei pe care o conduce şi a ameninţat cu concedierea subordonaţii care nu corespund schemei postului.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite