Relu Fenechiu: "În această ţară se fură în continuare mult prea mult"

0
0

Proaspătul ministru al Transporturilor, judecat pentru fapte de corupţie în dosarul "Transformatorul", a criticat organigrama instituţiei pe care o conduce şi a ameninţat cu concedierea subordonaţii care nu corespund schemei postului.

Parlamentarul USL a susţinut ieri la Iaşi prima conferinţă de presă în calitate de ministru al Transporturilor şi a vorbit în termeni duri despre ce a găsit la minister. 

În acelaşi timp, a amintit în termeni mult mai rezervaţi soluţiile pentru proiectele pe care le-a promis în campania electorală. 

„Am găsit la minister o organigramă foarte stufoasă, pe care o voi schimba. După aceea voi organiza concursuri. Sunt foarte multe persoane care n-au ce căuta acolo. Vreau să întăresc departamentul de fonduri europene şi corpul de control, deoarece CFR Marfa încă este o gaură neagră, pe CFR Călători încă se merge cu naşul, iar la cântare se cântăresc maşinile fără a se ţine cont de greutatea reală. În această ţară se fura în continuare mult prea mult şi trebuie să schimbăm acest lucru", a declarat Fenechiu. 

Deputatul USL a vorbit despre cele mai importante trei proiecte ale Iaşiului, blocate în stadii de fezabilitate sau contestaţii de mai mulţi ani: Spitalul Regional de Urgenţă, extinderea şi modernizarea Aeroportului Internaţional Iaşi şi autostrada Iaşi - Târgu Mureş.

Spre deosebire de campania electorală, când a promis rezolvarea imediată, Fenechiu a spus acum că se analizează costurile de proiectare care ar fi prea mari şi că se caută în continuare surse de finanţare.

Mai multe - Iaşi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite