Iaşiul se pregăteşte de Paşte. Ce măsuri iau autorităţile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au mai rămas doar câteva zile până la Paşte iar acest lucru a pus pe jar autorităţile locale din Iaşi. Municipalitatea face pregătiri intense pentru ca totul să se desfăşoare în condiţii normale.

Slujbă de Înviere SURSĂ Arhiva Adevărul
Slujbă de Înviere SURSĂ Arhiva Adevărul

În aceste condiţii, autorităţile au anunţat că au fost luate măsuri suplimentare pentru ca cetăţenii care aleg să participe la Slujba de Înviere să poată face acest lucru în siguranţă.

Echipajele de Poliţie şi Jandarmerie vor fi mobilizate

În noaptea de Înviere, pe străzile Iaşului se vor afla mai multe echipaje de Poliţie şi Jandarmerie decât în mod obişnuit. Totodată, acestea vor fi mobilizate mai ales în zonele în care se află biserici în care se desfăşoară slujba de Înviere. Un alt aspect, punctat de municipalitate, este că şi în preajma cimitirelor vor fi mobilizaţi oamenii legii.

,,Am întocmit planul de acţiune pentru a asigura oridinea şi securitatea pe perioada Sărbătorilor Pascale. Avem mai multe componente, una dintre ele se referă la planul de măsuri privind asigurarea ordinii şi liniştii publice în zonele bisericilor şi cimitirelor. Astfel, poliţiştii şi jandarmii vor supraveghea pentru ca totul să se petreacă într-un mod cât mai liniştit, în condiţii de siguranţă", a precizat Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi.

Programul mijloacelor de transport în comun va fi prelungit

O altă măsură importantă care va fi luată de către autorităţi este prelungirea programului pentru transportul în comun. Astfel, atât autobuzele cât şi tramvaiele vor circula până la ora 2.00. Conform municipalităţii, acestea vor avea o frecvenţă pe traseu de 30 de minute. 

,,Avem în vedere prelungirea programului transportului în comun pentru fiecare traseu, indiferent de mijlocul de transport, autobuz sau tramvai. Acesta va fi prelungit până la ora 2.00, cu o frecvenţă de aproximativ 30 de minute, ceea ce va da posibilitatea persoanelor care se grăbesc sau se află la distanţe mari să se reîntoarcă acasă fără a apela la un taximetru", adaugă primarul municipiului Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite