Iaşul are matematicieni de perspectivă. Medalii de aur, argint şi bronz pentru studenţii ieşeni

0
Publicat:

Studenţii ieşeni au obţinut rezultate importante la Olimpiada Internaţională de Matematică - SEEMOUS, care s-a încheiat pe data de 12 martie 2023. Aceştia au adus acasă mai multe medalii, de aur, argint şi bronz.

Studenţi UAIC Iaşi SURSĂ Facebook UAIC
Studenţi UAIC Iaşi SURSĂ Facebook UAIC

Competiţia s-a desfăşurat în perioada 7 martie 2023 - 12 martie 2023, în Struga, Macedonia de Nord. Aici a fost prezentă şi o echipă de studenţi de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi.

Gabriel Brehuescu, student al Facultăţii de Matematică, a reuşit să obţină medalia de aur. Cu o medalie de argint s-a întors acasă Mihaela Hudişteanu, studentă la Facultatea de Matematică. Alte trei medalii, de bronz, au fost obţinute în Macedonia de Nord de către Constantin Gabriel Guţic, Mirel Alin Ciornei şi Luca Năstasă Baraş. De menţionat este că ultimul dintre ei este student al Facultăţii de Informatică din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi. 

SEEMOUS, competiţie foarte importantă pentru matematicieni

South-Eastern European Mathematical Competition for University Students, pe scurt SEEMOUS, este un concurs important, care se bucură de participare internaţională. Acesta este organizat de către Societatea Matematică din Sud-Estul Europei şi se adresează studenţilor din primii doi ani de studiu. Anul acesta a avut loc cea de-a XVll-a ediţie. La aceasta au participat nu mai puţin de 83 de studenţi, care au venit de la 24 de universităţi. Printre aceştia s-au numărat tineri din ţări precum Abania, Bulgaria, Grecia, Macedonia de Nord, România şi Turkmenistan. 

Performanţa tinerilor studenţi din Iaşi nu a fost trecută cu vederea şi a adunat numeroase aprecieri şi mesaje pe reţelele de socializare. Astfel, la doar câteva ore după ce Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza" a anunţat performanţa în mediul online, sute de persoane au ţinut să-şi manifeste aprecierea faţă de tinerii matematicieni. 

De menţionat este faptul că echipa care a reprezentat Iaşul în Macedonia de Nord a fost coordonată de către asist. univ. dr. Teodor Chelmuş, de la Facultatea de Matematică.

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri