Echipa de robotică a Liceului de Informatică din Iași, prezentă la cea mai importantă competiție mondială pentru liceeni

0
Publicat:

Iașul are un motiv de mândrie când vine vorba de performanțele școlare. Echipa de robotică a Liceului de Informatică va fi prezentă la cea mai mare competiție internațională pentru liceeni.

Liceul de Informatică Iași SURSĂ Arhiva Adevărul
Liceul de Informatică Iași SURSĂ Arhiva Adevărul

Pappers, așa cum se numește echipa de la Liceul de Informatică „Grigore Moisil“ din Iași, s-a calificat la etapa internațională a celei mai mari competiții de robotică pentru liceeni de la nivel internațional, First Tech Challenge (FTC). Acest lucru s-a întâmplat deoarece elevii ieșeni au obținut locul al II-lea la premiul „Inspire Award”, iar robotul lor s-a clasat pe locul al V-lea în clasamentul național.

Campanie deosebită lansată de elevii ieșeni

Echipa de robotică a Liceului de Informatică din Iași a reușit, de-a lungul timpului, să obțină multe rezultate importante. Pe lângă acestea, elevii au demarat și activități și evenimente deosebite, la nivel local sau național.

Peppers a susținut mai multe activități prin care elevii din școlile primare,  gimnaziale sau de la licee au aflat mai multe despre robotică și despre educația STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică).

În anul 2022, elevii au lansat campania „Dăruiește un robot”. Astfel, s-au oferit șapte kit-uri de robotică, alături de un curs de asamblare. Acestea au ajuns la șapte școli din medii defavorizate, șase dintre ele fiind din mediul rural, din județul Iași.

Visez la momentul în care robotica și dezvoltarea competențelor STEM vor face parte din oferta de învățare a cât mai multor școli din România. Acesta este viitorul educației, iar școlile trebuie să se adapteze trend-ului noilor tehnologii și mai ales, să înțeleagă că pregătim viitorii antreprenori și angajați din industriile 4.0., 5.0. Doar dezvoltând comunități de învățare în jurul școlilor vom putea oferi beneficiarilor, școli inteligente, adecvate viitorului. Îmi doresc să inspirăm cât mai mulți profesori să devină mentori pentru elevi, să îi susțină pe aceștia să-și dezvolte autonomia în învățare, să le stimuleze creativitatea și producerea de inovații. Dacă vom oferi mai multă încredere elevilor noștri, aceștia vor obține rezultate excelente”, menționează Adina Romanescu, directorul Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași, conform ziaruldeiasi.ro.

Etapa națională a celei mai mari competiții de robotică din România, Concursul de Robotică BRD-First Tech Challenge, s-a desfășurat la București, în perioada 1-6 martie 2023. Au participat 79 de echipe formate din elevi din clasele IX-XII. Etapa internațională se va desfășura în luna aprilie în Houston, S.U.A.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite