Iașiul, atracție pentru cetățenii de peste Prut. Avantaje de ambele părți

0
Publicat:

Iașiul a devenit, de-a lungul anilor, un important punct de atracție pentru cetățenii de peste Prut. Conform oamenilor din turism, pe lângă distanța redusă, acest fenomen are mai multe explicații.

Iași SURSĂ Shutterstock
Iași SURSĂ Shutterstock

Chiar dacă mereu a fost frecventat de cetățenii moldoveni de peste Prut, unii dintre ei stabilindu-se în oraș, în ultimii ani aceștia au început să sosească și ca simpli vizitatori, de weekend.

Hotelierii, bucuroși de oaspeții de peste Prut

Conform celor care lucrează în industria hotelieră, vizitatorii din Republica Moldova sunt un plus pentru Iași.

Iașiul este o destinație preferată pentru cetățenii Republicii Moldova. Mulți aleg să vină, în weekend, câteva zile, să își petreacă timpul în Iași. Putem observa, de multe ori, că zona centrală este plină de autoturisme cu numere de înmatriculare din Republica Moldova, dar și multe autocare sosite de peste Prut. Acest lucru este benefic pentru Iași, mai ales pentru noi, cei care avem pensiuni sau diverse unități de cazare, pentru că foarte mulți clienți vin din Republica Moldova", precizează Adina Samoilă, proprietara unei pensiuni din Iași ce cazează frecvent vizitatori din Republica Moldova.

Cum îi atrage Iașiul pe vecinii din Republica Moldova?

Iașiul a început să devină un punct important pe harta turismului din România, susțin agenții de turism. Principalele atuuri pe care orașul le are sunt curățenia, obiectivele turistice multiple, zonele de relaxare în aer liber, dar și marile magazine, care îi atrag pe turiști.

Iașiul este o destinație preferată atât de români, cât și de străini. Există foarte multe persoane din Republica Moldova care frecventează, la final de săptămână, orașul nostru. Mulți dintre aceștia oameni vin aici pentru centrele comerciale, în special pentru Palas, dar sunt atrași și de alte zone ale orașului.

Iașiul este un oraș pe care îl descoperi încet, încet, nu este vorba doar despre zona centrală. Mulți turiști rămân uimiți de frumusețea Copoului sau de grădinile publice pe care le avem, iar uneori două zile nu sunt suficiente pentru a vizita și descoperi Iașiul.

Cetățenii Republicii Moldova sunt atrași, cu siguranță, de ceea ce nu reușesc să găsească la ei în țară, mai ales de atmosfera specific europeană pe care o oferă România", a spus Bogdan Diaconu, agent de turism din Iași.     

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite