Fostul prefect al Iaşului, pupilul lui Fenechiu, favorizat alături de baron în spatele gratiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Prisăcaru, primul prefect din ţară arestat în timpul funcţiei
Radu Prisăcaru, primul prefect din ţară arestat în timpul funcţiei

Fostul prefect Radu Prisăcaru va executa pedeapsa de patru ani de închisoare în regim închis, au transmis pentru “Adevărul“ surse din cadrul Penitenciarului Iaşi. Prisăcaru va sta însă, alături de Fenechiu, în alt corp de clădire decât cel destinat deţinuţilor cu acest regim.

Pe lângă Prisăcaru, a mai fost stabilit regimul de executare şi pentru avocatul Toni Baltag şi fostul şef al Agenţiei Domeniilor Statului, Flavius Ioniţă. Sursele citate au menţionat că în cazul acestora regimul de executare stabilit este cel semi-deschis. Baltag şi Ioniţă urmează astfel a fi transferaţi într-o altă unitate de penitenciar din zona Moldovei, cel mai probabil la Botoşani sau Vaslui.

În ceea ce îl priveşte pe Radu Prisăcaru, contrar normelor interne ale penitenciarului, acesta a rămas cazat în Sectorul 9 al puşcăriei ieşene, acolo unde, de regulă, stau arestaţii preventivi sau cei aflaţi în carantină. Este aceeaşi situaţie ca la Relu Fenechiu, mentorul său, care nu a fost transferat laolaltă cu ceilalţi deţinuţi cu regim de executare închis după ce a înaintat o cerere conducerii instituţiei şi s-a stabilit că acesta ar prezenta „risc de vulnerabilitate“. În mod bizar, poliţişti sau foşti judecători care sunt în prezent încarceraţi în închisoarea ieşeană nu au avut parte de acelaşi tratament din partea reprezentanţilor Penitenciarului de Maximă Siguranţă din Iaşi.

Radu Prisăcaru a fost condamnat luna trecută la patru ani de închisoare în dosarul „Mită la prefect“, fiind acuzat de fapte de corupţie ce ar fi fost comise în anul 2006. Prisăcaru a fost acuzat de Direcţia Naţională Anticorupţie că ar fi cerut, prin intermediari, o mită de 3 hectare de pământ pentru a retroceda o suprafaţă de teren mai mare soţilor Norina şi Dorin Forna, denunţători în cauză. În afacere, au concluzionat procurorii DNA şi două instanţe de judecată, ar fi fost implicaţi şi avocatul Toni Baltag şi Flavius Ioniţă. Ambii au fost condamnaţi la trei ani de închisoare după ce, în primă instanţă, fuseseră achitaţi.

În acelaşi dosar a mai fost condamnat şi omul de

AFACERI

image

 Cristian Maftei, un apropiat al liberalilor ieşeni. Acesta a primit şase ani de în¬chisoare după revocarea unei pedepse mai vechi. Maftei este dat în urmărire generală de a doua zi după ce a fost condamnat, el nefiind de găsit de poliţişti la locuinţa sa pentru a fi încarcerat.

Mai puteţi citi:

Dosarul „Transformatorul”. Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Fostul ministru s-a predat

Relu Fenechiu a fost transferat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi. El poate cere transferul în alt oraş

Când poate ieşi Relu Fenechiu din puşcărie. Regimul de detenţie pentru fostul ministru, stabilit de o comisie specială

Relu Fenechiu s-a predat în jurul orei 18.00 şi va ajunge în arestul Poliţiei Iaşi. Fostul deputat şi-a anunţat demisia din PNL

Marea trădare din PNL. Cum a fost vândut Fenechiu pentru publicitate de către un apropiat din partid

Relu Fenechiu: "În această ţară se fură în continuare mult prea mult"

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite