Viitorul Spital Regional de Urgenţă de la Iași, noi imagini din proiect. Lucrările încep în aprilie

0
Publicat:

La finele lui februarie 2023, Primăria Iaşi a eliberat autorizaţia de construire pentru Spitalul Regional de Urgenţă. Proiectul care a fost dezbătut intens în ultimii ani de zile a prins contur şi devine realitate.

Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi
Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi

Primele lucrări la Spitalul Regional de Urgență de la Iași vor viza devierea reţelelor de utilităţi, organizarea şantierului şi săpăturile necesare. Astfel, acestea ar urma să înceapă în luna aprilie a anului 2023. Totodată, va începe şi lansarea licitaţiei de construire, lucrările urmând să înceapă în primăvara anului 2024.

Spitalul Regional de Urgenţă va fi finanţat prin fonduri europene, un credit la Banca Europeană de Investiţii şi bani guvernamentali. În total, investiţia se ridică la 600 de milioane de euro.  

Cum va arăta Spitalul Regional de Urgenţă din Iaşi

Spitalul Regional de Urgenţă va avea mai multe clădiri cu şapte niveluri, fiind vorba despre subsol, parter şi cinci etaje. La unitatea medicală vor fi gestionate, anual, 45.000 de cazuri de internare continuă, 100.000 de urgenţe şi 258.000 de servicii ambulatorii.

Conform informaţiilor apărute, spitalul va fi organizat pe centre de îngrijire şi va avea 850 de paturi de spitalizare continuă, 60 de paturi de urgenţă, 45 de paturi pentru spitalizare de zi, 70 de cabinete ambulatorii şi 19 săli de operaţie. Totodată, aici se vor regăsi servicii avansate de imagistică, radiologie intervenţională, endoscopie sau cardiologie intervenţională.

„Este un moment deosebit, care va atrage atenţia tuturor. Este un obiectiv intens politizat, discutat şi dezbătut. Este vorba despre Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi. Un obiectiv al Ministerului Sănătăţii care a stat în atenţia şi bătaia presei, cât se poate de intens. Am reuşit să conturăm o echipă, să o păstrăm şi să politizăm cât mai puţin acest subiect. Au fost primite toate avizele proiectului. Astfel, ne aşteptăm să fie lansate lucrările, iar în primă fază vor fi excavaţi 220.000 mc de pământ", spunea Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi, în momentul semnării autorizaţiei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite