Veşti bune pentru ieşeni. Cinematograful Tineretului va fi reabilitat

0
Publicat:

Veşti bune pentru ieşenii care iubesc cinematografia. Un important obiectiv din centrul Iaşului, care zace în paragină de mai mulţi ani de zile, va fi reabilitat.

Proiect Cinematograf Tineretului SURSĂ Facebook Primăria Municipiului Iaşi
Proiect Cinematograf Tineretului SURSĂ Facebook Primăria Municipiului Iaşi

Este vorba despre Cinematograful Tineretului, care se află chiar în inima oraşului. Astfel, într-o şedinţă de Consiliu Local, care a avut loc pe 30 martie, aleşii Iaşului au votat proiectul privind reabilitarea clădirii şi punerea ei în funcţiune. Investiţia totală se ridică la suma de 27.084.906 lei, inclusiv TVA.

Cum va arăta Cinematograful Tineretului

Conform municipalităţii, Cinematograful Tineretului îşi va păstra principalul obiectiv dar va servi şi altor activităţi culturale. Astfel, faţada clădirii va aduce aminte de Coloseul Bragadiru iar interiorul va fi refăcut la cele mai înalte standarde. De administrarea cinematografului se ocupă Ateneul Iaşi iar noua clădire va fi polivalentă. Astfel, va putea găzdui şi alte tipuri de activităţi, culturale, artistice sau educative, pe lângă proiecţiile de filme. 

,,Investiţia îşi propune refacerea faţadei de la frontul străzii Lăpuşneanu sub forma Coloseului Bragadiru, imobilul original construit pe amplasamentul actual în anul 1905, cu refuncţionalizarea interioară care să valorifice spaţiile pentru o diversitate de activităţi culturale, artistice şi educaţionale, păstrând destinaţia de cinematograf. Obiectivele proiectului constau în reabilitarea şi readucerea imobilului la o expresie arhitecturală exterioară anterioară, considerată de valoare. Totodată, se vizează şi amenajarea terenului aferent, păstrarea funcţiunii de cinematograf, cu asigurarea plivalenţei sălii, pentru asigurarea diversităţii serviciilor cultural-artistice. Astfel, clădirea va îndeplini toate exigenţele de calitate prevăzute de normativele în vigoare, de la asigurarea răspunsului seismic favorabil, la prevenirea incendiilor şi asigurarea accesului persoanelor cu dizabilităţi", precizează reprezentanţii Primăriei Municipiului Iaşi.

Cinematograful Tineretului este o clădire simbolică pentru centrul Iaşului, fiind, în perioada în care era funcţională, foarte frecventată de către ieşeni. Acesta se află chiar în centrul oraşului, pe strada Lăpuşneanu, încărcată de istorie şi de turişti, ce face legătura dintre Piaţa Unirii şi baza dealului Copou.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite