Şahista Miruna Lehaci, campioană națională de senioare la 18 ani. „Fără nicio înfrângere pentru jucătoarea de la CSM Iași 2000”

0
Publicat:

A fost o luptă aprigă la Sebeș, cu răsturnări de situație în clasament. Un rezultat bun a obţinut și Irina Bulmaga (CSM Iaşi 2020), care a participat în întrecerea open, alături de cei mai valoroşi şahişti ai ţării.

Miruna Lehaci  Sursa foto Federația Română de Șah
Miruna Lehaci Sursa foto Federația Română de Șah

Jucătoarea de şah Miruna Lehaci, legitimată la CSM Iaşi 2020, a obţinut o performanţă remarcabilă la Campionatul Naţional Individual de senioare, încheiat duminică, 26 februarie, la Sebeş.

Ea a devenit campioană naţională, la capătul celor nouă runde ale turneului, în care a reuşit să acumuleze 7 puncte, din cinci victorii şi patru remize. Între învinsele sale s-au numărat Corina Peptan şi Luminiţa Cosma, adversare puternice cu palmares intern şi internaţional impresionant. Ieşeanca a jucat şi tactic foarte bine, reuşind să încheie remiză partidele cu ocupantele locurilor 2 şi 4.

Noua noastră campioană națională, Miruna Lehaci, are numai 18 ani și un zâmbet perfect pentru performanțele ei! Felicitări Miruna, să te vedem și în continuare cât mai des pe prima treaptă a podiumului! A fost o luptă aprigă la Sebeș, cu răsturnări de situație în clasament, dar fără nicio înfrângere pentru jucătoarea de la CSM Iași 2000. Așa cum îi stă bine unei campioane”, transmite Federația Română de Șah.

Un rezultat bun a obţinut și Irina Bulmaga (CSM Iaşi 2020), care a participat în întrecerea open, alături de cei mai valoroşi şahişti ai ţării. Ea a avut un parcurs cu patru victorii şi patru remize, s-a aflat permanent pe podium, dar în ultima rundă a pierdut neaşteptat la Samuel Ghimpu (Clubul Central de Şah Bucureşti). Şi cu şase puncte s-a clasat pe locul 4.

Șah și bunătăți culinare

Miruna Lehaci a mărturisit că fiecare deplasare înseamnă şi adaptarea la confortul locaţiei respective, dar şi la specificul culinar.

Eu sunt atrasă de mâncărurile tradiţionale ale ţărilor în care călătoresc şi le savurez pe toate. În India nu mi-a rămas niciun preparat pe care să nu-l fi încercat, chiar dacă exista şi meniu european. Dar cele mai gustoase sunt tot cele făcute acasă, de mama. Face o tartă cu somon extraordinar de bună”, dezvăluie fata.

Miruna Lehaci este elevă în clasa a XII- la Liceul de Informatică din Iaşi. În 2022, a fost vicecampioană de senioare şi campioană europeană de junioare cu echipa României, alături de Alessia Ciolacu şi de colega de club Ema Obadă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite