Despăgubirea primită de o femeie care și-a rupt mâna după ce șoferul autobuzului a frânat brusc

0
0

O femeie din Iași a primit despăgubiri după ce și-a rupt mâna din cauza unei frâne bruște a șoferului autobuzului în care se afla. Accidentul s-a produs în urmă cu câțiva ani.

Autobuz Iași
Autobuz Iași

Victima, care a dat în judecată compania de transport, a cerut despăgubiri materiale de 8.700 lei, dar și 300.000 de lei sub titlul de daune morale.

Instanța însă a decis că pentru vătămarea corporală pe care a suferit-o este suficientă despăgubirea de 10.000 de euro, scrie presa locală. Accidentul a avut loc în 2019, femeia având nevoie de aproape trei luni de îngrijiri medicale și de recuperare funcțională.

Compania nu va fi afectată, banii urmând să fie dați de compania de asigurări.

„Daunele morale trebuie acordate într-un cuantum care să nu le deturneze de la scopul prevăzut de lege, spre a nu deveni astfel un folos material injust, fără justificare cauzală în prejudiciul suferit şi consecinţele acestuia. Ca atare, despăgubirile acordate trebuie să păstreze un raport rezonabil de proporţionalitate cu dauna suferită, în scopul asigurării unei juste compensaţii a suferinţelor pe care le-au îndurat sau eventual mai trebuie să le îndure terţele persoane păgubite”, au precizat magistrații Judecătoriei.

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri