Cum arată piaţa chiriilor din marile oraşe ale României. Unde sunt cele mai mari, ce orașe sunt încă accesibile

0
Publicat:

Clujul și Bucureștiul sunt orașele cu cele mai mari chirii. Timișoara și Iaşul au tarife rezonabile în comparaţie cu alte mari oraşe ale ţării, unde sumele solicitate de proprietari au crescut considerabil.

Chirie SURSĂ FOTO pixabay
Chirie SURSĂ FOTO pixabay

Conform agenţilor imobiliari, cel mai scump oraş din ţară rămâne, în continuare, Cluj Napoca, unde preţurile sunt extrem de piperate, depăşind chiar Bucureştiul. 

Garsonierele, la mare căutare

Conform agenţilor imobiliari, preţul unei garsoniere, în Iaşi, este mai accesibil decât în celelalte oraşe mari ale ţării, precum Bucureşti şi Cluj Napoca.

 ,,Chiar dacă Iaşiul este un important centru universitar şi unul dintre cele mai importante şi mari oraşe din ţară, preţurile chiriilor încă sunt accesibile, putem găsi toate categoriile de apartamente, pentru toate bugetele. În medie, în Iaşi, o garsonieră ajunge la aproximativ 270 de euro, dar poate atinge şi pragul de 330 de euro dacă aceasta se află în zona centrală a oraşului, într-un imobil nou, fiind utilată complet”, a precizat Cosmin Mardare, agent imobiliar din Iaşi.

Cât costă o garsonieră în marile oraşe

Conform specialiştilor în domeniul imobiliar, preţurile chiriilor sunt într-o continuă creştere, cel puţin în Cluj, care este şi cel mai scump oraş al ţării.

,,Chiriile continuă să crească în Cluj, unde garsonierele se închiriază, în medie, cu 320 de euro pe lună. La nivel naţional, numărul proprietăţilor oferite spre închiriere va scădea în luna septembrie. Astfel, oferta fiind mai restrânsă, se aşteaptă în continuare creşteri în marile oraşe. În capitală garsonierele se închiriază mai ieftin decât în Cluj Napoca, preţurile cerute de proprietari fiind de aproximativ 300-310 euro pe lună. Putem spune că preţurile din Iaşi sunt aproximativ la fel cu cele din Constanţa, unde o garsonieră poate fi închiriată pentru 280 de euro. Timişoara este cel mai accesibil dintre marile oraşe. Aici există locuinţe care pot fi închiriate şi pentru 220 de euro”, a adăugat Cosmin Mardare.     

Apartamentele cu două camere, la mare căutare

La mare căutare, susţin specialiştii în domeniu, sunt şi apartamentele cu două camere, ele fiind şi cele mai cumpărate de către cei care doresc să investească în imobiliare. Astfel, preţurile pentru această categorie de apartamente este destul de piperat dar accesibil în comparaţie cu alte oraşe ale ţării.

,,Există în Iaşi şi anumite zone în care un apartament cu două camere, open space, poate fi închiriat cu 280 sau 290 de euro. Aici ne referim la apartamente noi, complet utilate, dar care se află la periferia oraşului. Dacă mergem spre zona centrală, un astfel de apartament poate ajunge şi la suma de 350 de euro”, încheie agentul imobiliar ieşean.

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite