La cât au ajuns prețurile apartamentelor în marile orașe ale țării, după creșterea din iulie

0
Publicat:

Prețurile pe metru pătrat au crescut cu 5% în medie, pentru apartamentele de vânzare, față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit analizei unei firme de imobiliare.

Cartier cu blocuri și case
Prețurile pe metru pătrat au crescut cu 5% în medie, față de luna iunie

În București, prețul solicitat pentru vânzarea unui apartament nou în luna iulie a.c. a fost de 1.522 de euro/metru pătrat, cu 2% mai ridicat față de luna anterioară. În același timp, prețul mediu de cerere pe metru pătrat pentru un apartament vechi a fost de 1.639 euro. Față de aceeași perioadă a anului trecut, prețul a crescut cu 3%, iar față de luna anterioară cu 2%.

Evoluția prețurilor în cele mai mari orașe din țară

CLUJ-NAPOCA: În luna iulie a.c., prețul de cerere pentru un apartament nou a fost de 2.488 euro/metru pătrat, la același nivel cu cel din luna anterioară. Față de aceeași perioadă a anului trecut, prețul a crescut cu 5%. Totuși, comparativ cu apartamentele noi, cele vechi au avut un preț cu 4% mai mic. În cazul apartamentelor vechi, prețul de cerere a fost de 2.393 de euro/metru pătrat, cu 6% mai ridicat față de aceeași perioadă a anului trecut.

IAȘI: Prețul mediu de cerere al apartamentelor noi a fost de 1.415 euro/metru pătrat, în luna iulie a.c., fiind la un nivel similar cu cel de luna trecută. Totuși, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, prețul mediu pe metru pătrat a crescut cu 4%. În același timp, pentru apartamentele vechi prețul de cerere a ajuns la 1.423 euro/metru pătrat, cu 9% mai ridicat decât în aceeași perioadă a anului trecut.

TIMIȘOARA: Prețul de cerere pe metru pătrat pentru apartamentele noi de vânzare a fost, în iulie a.c., de 1.497 euro, cu 2% mai ridicat față de aceeași lună a anului trecut. Apartamentele vechi au avut un preț mediu de cerere de 1.429 euro/metru pătrat, similar cu cel din iunie, dar cu 3% mai ridicat față de aceeași lună a anului trecut.

BRAȘOV: Prețul mediu de cerere pentru apartamentele noi din Brașov a crescut în luna iulie a.c. cu 9% față de aceeași lună a anului trecut, ajungând la 1.949 euro/metru pătrat. În luna iulie, apartamentele vechi au avut un preț mediu de cerere de 1.576 euro/metru pătrat, cu 4% mai mare față de anul trecut.

SIBIU: În Sibiu, în luna iulie a.c. prețul mediu al apartamentelor noi a crescut cu 2% față de aceeași lună a anului trecut și cu 3% față de luna anterioară, ajungând la 1.299 euro/metru pătrat. În același timp, apartamentele vechi din Sibiu au avut un preț de cerere mai ridicat cu 4% față de iulie 2022 și au fost listate pe platformă cu un preț mediu de 1.464 de euro/metru pătrat.

CONSTANȚA: În luna iulie a.c., apartamentele noi au avut un preț de cerere de 1.726 euro/metru pătrat, similar cu cel de luna anterioară și cu 7% mai mare decât în aceeași lună a anului trecut. În schimb, prețul mediu al apartamentelor vechi a fost de 1.561 euro/metru pătrat, cu 6% mai mare decât în iulie 2022.

ORADEA: Prețul mediu de cerere pe metru pătrat pentru apartamentele noi din Oradea, în iulie a.c., a fost de 1.562 euro, în timp ce apartamentele vechi au avut un preț mediu de cerere de 1.329 euro/metru pătrat, cu 7% mai ridicat decât în iulie 2022.

CRAIOVA: În iulie a.c., prețul mediu de cerere pentru apartamentele noi a fost de 1.489 euro/metru pătrat, în timp ce prețul de cerere pentru cele vechi a fost de 1.455 euro/metru pătrat, cu 5% mai ridicat decât în iulie 2022.

Analiza a fost realizată de Storia.ro – platforma de imobiliare lansată de OLX, ca parte din inițiativa „Drumul inteligent spre acasă”, prin care brandul își propune să contribuie la transparentizarea informațiilor necesare tuturor cumpărătorilor, chiriașilor, proprietarilor, agenților și dezvoltatorilor, cu scopul de a-i susține să ia decizii corecte, în cunoștință de cauză.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite