Colegiul Pedagogic Iași va fi consolidat cu fonduri de la Guvern. Când vor reveni elevii la şcoală

0
Publicat:

Colegiul Pedagogic din Iaşi, care a fost închis din cauză că prezenta risc seismic, va fi consolidat. Primăria Municipiului Iaşi a identificat o sursă de finanţare, iar clădirea în care învăţau mii de elevi va fi refăcută.

Colegiul Pedagogic Iasi
Colegiul Pedagogic Iasi

Conform municipalităţii, instituţia de învăţământ va fi consolidată cu fonduri provenite de la Guvernul României. Astfel, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a aprobat lista primelor 31 de unităţi de învăţământ din România care vor fi finanţate prin Programul Naţional de Investiţii ,,Şcoli sigure şi sănătoase", pentru a fi consolidate seismic, reabilitate, modernizate şi eficientizate energetic.

Ce valoare are investiţia şi când vor începe lucrările

Printre clădirile care vor beneficia de consolidare se află şi corpurile C1 şi C2 de la Colegiul Pedagogic din Iaşi, pentru care a fost transmisă cerere de finanţare. 

,,Am lansat deja licitaţia pentru consolidarea şi reabilitarea Colegiului în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Prevederea financiară a licitaţiei este mare, de 16.1 milioane de euro, iar ofertele companiilor interesate sunt aşteptate până pe 3 mai 2023. Ne bucurăm că s-a înţeles necesitatea de a aloca fondurile necesare pentru a consolida şi reabilita această şcoală de prestigiu la nivel naţional“, a precizat Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi. 

Edilul-șef a transmis că vocea elevilor, dascălilor şi părinţilor s-a făcut auzită, iar demersurile au fost tratate cu celeritate şi responsabilitate.

„Fac apel pe această cale la companiile interesate să participe la licitaţia aflată în derulare şi să se impice în acest proiect atât de important pentru învăţământul ieşean. Prin dialog onest între toate părţile implicate, cu sprijin guvernamental şi prin acţiuni concrete, vom reuşi să redăm Colegiului normalitatea pe care o merită", a mai spus Mihai Chirica.

Unde vor învăţa elevii evacuaţi

Părinţii şi elevii Colegiului Pedagogic din Iaşi au organizat un amplu protest prin care solicitau municipalităţii să identifice soluţii optime pentru organizarea orelor de curs.

Dacă în primă instanţă, elevii au fost repartizaţi în mai multe licee din Iaşi, în urma discuţiei purtate de părinţi şi primarul Mihai Chirica, s-a stabilit ca activitatea didactică să fie mutată într-o clădire provizorie, care va fi amenajată în apropierea Colegiului Pedagogic. Astfel, elevii vor putea beneficia de un program normal.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite