Protest în faţa Primăriei Iași. Părinţii elevilor evacuaţi din Colegiul Pedagogic cer rezolvarea situaţiei

0
Publicat:

Situaţia în care se află elevii Colegiului Pedagogic din Iaşi a stârnit mari nemulţumiri în rândul părinţilor. Aceştia au organizat un amplu protest prin care solicită municipalităţii să rezolve situaţia de urgenţă.

Protest Colegiul Pedagogic Iaşi SURSĂ ziaruldeiasi.ro
Protest Colegiul Pedagogic Iaşi SURSĂ ziaruldeiasi.ro

Astfel, vineri, 23 martie, părinţii celor peste 600 de elevi care au fost evacuaţi de la Colegiul Pedagogic din Iaşi, din cauza riscului seismic de gradul unu al clădirii principale, au protestat faţă de decizia luată de către autorităţi. Această manifestare a fost organizată de către Asociaţia de Părinţi de la unitatea de învăţământ, dar au participat şi părinţi care nu sunt membri ai asociaţiei.

Huiduieli în faţa Primăriei Municipiului Iaşi

La ora 11.30, protestatarii au pornit din curtea Colegiului Pedagogic, către Primăria Municipiului Iaşi, pentru a protesta timp de trei ore, între 13.30 şi 16.30. Ajunşi pe Bulevardul Ştefan cel Mare, părinţii elevilor au scandat în faţa Palatului Roznovanu, cerând printre altele demisia directoarei unităţii de învăţământ, pe care o acuză că nu a făcut nimic pentru rezolvarea situaţiei. 

Atât elevii, cât şi părinţii îşi doresc revenirea de urgenţă la programul de dimineaţă şi identificarea unei noi locaţii în zona Copou, unde să poată învăţa toate clasele Colegiului Pedagogic. Protestatarii au solicitat Primăriei să rezolve situaţia până pe data de 1 aprilie 2023. În caz contrar, aceştia ameninţă că elevii nu vor mai participa la orele de curs. 

Colegiul Pedagogic, evacuat pe 27 februarie

Unitatea de învăţământ a fost evacuată pe data de 27 februarie 2023, din cauza riscului seismic de graul l al clădirii principale. În acest moment, elevii învaţă în mai multe unităţi de învăţământ din Iaşi, acest lucru provocând disconfort și lor, şi cadrelor didactice. 

Primarul Mihai Chirica a menţionat, printr-o postare pe Facebook, că situaţia va fi rezolvată, iar clădirea Colegiului Pedagogic va fi recondiţionată. 

,,Îi asigur, încă o dată, de faptul că mă interesează în cel mai profund mod situaţia unităţii şcolare şi că voi face tot ceea ce îmi stă în puteri pentru ca activitatea să fie reluată în condiţii normale, într-o clădire sigură. Investiţia în consolidarea Colegiului este foarte mare şi am făcut numeroase demersuri la Guvern pentru a obţine sprijin. Recent, am identificat o oportunitate şi încercăm ca lucrările să fie finanţate prin Programul Naţional de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic", a precizat Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite