Beneficiile uriaşe ale strugurilor: previn cancerul, bolile de inimă şi îmbunătăţesc memoria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strugurii roşii determină scăderea colesterolului
Strugurii roşii determină scăderea colesterolului

Nutriţioniştii subliniază că strugurii au efecte benefice asupra organismului. Se numără printre fructele cu cel mai bogat conţinut de glucide, conţin 80% apă în care se găsesc minerale, iar seminţele au un conţinut ridicat de vitaminele B şi C.

Specialiştii în alimentaţie susţin că strugurii au beneficii numeroase pentru organism. Fiind unele dintre fructele cu cel mai mare conţinut de glucide, strugurii conţin peste 80% apă în care se găsesc numeroase minerale, precum potasiu, magneziu, fosfor sau cupru. 

‘’Strugurii conţin şi o mare varietate de compuşi fenolici cu proprietăţi antioxidante, în special flavonoide. Aceşti compuşi fenolici sunt antioxidanţi ce neutralizează radicalii liberi din corp şi astfel previn apariţia afecţiunilor cardiovasculare, a unor tipuri de cancer şi a numeroase maladii cronice. Resveratrolul este prezent în principal în pieliţa boabelor de struguri şi are un efect cardioprotector, printre altele datorită proprietăţilor sale antiplachetare şi antioxidante’’, spune nutriţionistul Adina Rusu. 

Aşadar, strugurii au un rol important în sănătatea cardiovasculară. Studiile au arătat că strugurii îmbunătăţesc elasticitatea vaselor sanguine, cresc capacitatea antioxidantă a sângelui şi diminuează colesterolul. 

‘’Consumul de suc de struguri roşii poate determina scăderea nivelului colesterolului rău şi creşterea celui bun. De asemenea, consumul de suc de struguri roşii a fost asociat şi cu o scădere a tensiunii arteriale, având un efect cardioprotector’’, explică nutriţionistul Adina Rusu. 

Trei studii in vitro au demonstrat un efect protector al sucului de struguri roşii împotriva cancerului de colon, iar studiile pe animale au arătat că îmbunătăţesc funcţia congitivă. 

Vă mai recomandăm:

Totul despre seminţele de chia, miracolul alimentar din America de Sud. Care este cantitatea ideală de consumat zilnic

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite