Alexia, adolescenta cu mâinile replantate, a dansat din nou, alături de colegii de trupă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar o minune a făcut să aibă o a doua șansă la viață, iar acum se bucură de ea din plin. Este vorba despre Alexia, adolescenta de 15 ani, care în decembrie a anului trecut a suferit un accident cumplit. La câteva luni după o operație ce a durat 20 de ore, fata danseză din nou, pe scenă, alături de colegii de trupă.

Alexia, fata cu mâinile replantate, dansează la festival FOTO Captură YouTube
Alexia, fata cu mâinile replantate, dansează la festival FOTO Captură YouTube

Zâmbește, dansează și se bucură de viață, ca și cum nimic rău nu i s-a întâmplat vreodată. Pare o fire optimistă, lucru pe care l-a arătat și publicului de la Botoșani, unde a dansat pe scena unui festival, alături de colegii de la Școala de Dans G-Power.

Alexia Tudose, că despre ea este vorba, ascunde însă o poveste tragică. La finalul anului trecut, ea a fost la un pas de moarte.

Primul spectacol de dans al adolescentei cu mâinile replantate

Imaginile în care Alexia apare dansând au fost filmate în a doua zi a festivalului, pe scena de la Parcul Cornișa, din Botoşani. Adolescenta debordează de energie, semn că procesul de recuperare în urma intervenției decurge favorabil.

Mă simt foarte bine. Încep să reiau activitățile pe care le făceam în trecut, chiar dacă momentan nu pot să le fac în totalitate. Faptul că în încep să îmi revin la normal încet-încet mă ajută foarte mult și psihic și fizic. Am început să merg la dans, să cânt prin casă cum făceam de obicei, a mărturisit Alexia, într-un interviu acordat în exclusivitate la Antena 3 CNN

Alexia Tudose a fost, la finalul anului trecut, victima unui cumplit accident rutier. Autocarul în care ea și colegii săi de la ansamblul folcloric „Flori de măr” din Curteşti a derapat şi s-a răsturnat, la Pașcani. La vremea respectivă, ambele brațe i-au fost amputate.

Salvarea ei, o minune divină

Fratele tinerei, în vârstă de 16 ani, a fost prima persoană care i-a sărit în ajutor.

A fost o înlănțuire de întâmplări, gesturi și fapte ale unor oameni pe care nu știu parcă Dumnezeu i-a pus acolo pe fiecare în parte, începând cu Eric. Pentru că nu poți explica cum un copil de 16 ani că atat avea Eric atunci este capabil să-și ridice sora, pe care o considera moartă, să o ridice de jos, se constate că e este vie. Constată că bluza nu are o mânecă, că practic Alexia avea brațele în bluză. Așteaptă un moment să caute mâna pe sub scaune, prin hărmălaia și întunericul care era în autocar.

Ia mâna, își ia sora și o duce la ambulanță și o predă medicilor, fără să se sperie, fără să se panicheze, fără să intre în starea aia de înghețare care oricare dintre noi, adult fiind ar fi trăit-o (...), a povestit medicul care a operat-o pe adolescentă.

Sidonia Şusanu, medicul ieșean care i-a replantat brațele Alexiei și-a amintit cum, târziu în noapte, înainte de a intra în operația ce a durat 20 de ore, și-a sunat părintele Duhovnic.

Înainte să intrăm în sală cu Alexia, mi-am sunat părintele Duhovnic și am spus Părinte, te rog frumos trezește-te, era ora a 2 noaptea trezește-te și roagă-te pentru noi pentru că suntem într-o situație critică. Un copil este chiar între viață și moarte. Şi părintele mi-a spus: intră în sala de operaţie şi cu ajutorul lui Dumnezeu vei reuşi. Şi exact înainte să ies din sala de operații, părintele a ştiut că am terminat şi mi-a trimis un mesaj cu felicitări.

Undeva acolo a fost mâna Domnului care ne-a ajutat pe fiecare dintre noi. Sincer cred că 99% a fost Dumnezeu și 1% a fost știință și tehnologie medicală, a mai spus medicul Sidonia Şusanu.

Și fratele Alexiei crede că totul a fost o minune de la Dumnezeu.

N-am idee. Totul a fost din inițiativă. Prima oară când am văzut-o jos, am crezut că-i moartă. După m-am recules și am văzut că nu are o mână. Am ridicat-o, am sesizat că e conștientă, dar ea nu-și aduce aminte nimica de la locul accidentului. I-am luat mâna, am luat-o pe ea și am ieșit prin geamul din fața altora. Cred că a fost totul de la Dumnezeu. Nu m-am gândit nicio secundă ce trebuie să fac. Totul a curs lin şi atât”, a spus Eric.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite