Zeci de oi au fost sfâşiate de haitele de lupi la marginea Petroşaniului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Animalele localnicilor din Slătinioara, cartierul de case de la marginea Petroşaniului, au fost atacate de lupi. Peste 20 de oi au murit sfâşiate de sălbăticiuni, iar oamenilor le este teamă să iasă din case după lăsarea nopţii.

Lupii au atacat animalele mai multor localnici din zona Slătinioara, aflată la marginea Petroşaniului. Au ucis peste 20 de oi, în nopţile trecute, iar proprietarii animelelor sfâşiate s-au plâns primăriei de ravagiile făcute de haite.

Oamenii susţin că le este teamă să iasă din casă, după lăsarea nopţii, din cauza lupilor care dau târcoale. Au cerut intervenţia vânătorilor pentru a ucide lupii, însă reglementările actuale nu permit împuşcarea acestora.

De asemenea, proprietarii oilor nu pot fi despăgubiţi de primărie, pentru că animalele atacate nu se aflau în ţarc.

 „Este o problemă, pentru că oile au fost practic în intravilanul localităţii şi nu în extravilan. Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi nu poate interveni ca să îi ajute. Rămâne ca noi, primăria, să încercăm să găsim o soluţie pentru a-i despăgubi pe oameni. În intravilan, însă, dacă animalele nu sunt în ţarc şi apar astfel de evenimente, răspunderea este a proprietarului”, a precizat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani, citat de cronicavj.ro.

În anii trecuţi, şi urşii au atacat godpodăriile oamenilor care locuiesc în zona Slătinioara.


Vă recomandăm şi:

Trasee închise în Parcul Naţional Retezat, din cauza sutelor de cadavre de oi rămase pe munte, care au atras urşii

Turiştii au accesul interzis în două zone din Parcul Naţional Retezat, unde se află cadavrele a peste 400 de oi. Leşurile au atras sălbăticiunile, în special urşii, iar siguranţa celor care ajung pe munte este pusă în pericol.

Sute de oi ucise după ce au fost atacate de urşi în Munţii Retezat. Cadavrele zac în apropierea traseelor turistice

Leşurile a peste 400 de oi zac în apropierea potecilor pe care turiştii urcă pe traseele din Parcul Naţional Retezat. Turmele au fost atacate de urşi, în zilele trecute, iar oile au fost devorate.

FOTO Tărâmul fermecat al Hunedoarei: cum supravieţuiesc satele din munţi, în ţinutul stăpânit în trecut de daci

Ultimii zece kilometri ai drumului spre Târsa sunt un urcuş continuu, care străbate păduri de fag, arin şi mesteacăn şi traversează luminişuri ce deschid privelişti către vârfurile încă înzăpezite ale Retezatului. Drumul forestier este alunecos şi periculos: frumuseţea peisajului se confruntă cu pericolul prăpăstiilor pe care traseul le străbate, în timp ce drumul înconjoară muntele pe care sătenii îl stăpânesc de secole.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite