VIDEO Podul peste Strei este aproape refăcut. Din 2014 localnicii aşteaptă să îl poată folosi din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De aproape trei ani, localnicii din satele de pe Valea Streiului au rămas izolaţi, în urma prăbuşirii podului din Bretea Română. Lucrările de reconstrucţie a podului sunt aproape de final.

Podul peste râul Strei, prăbuşit de doi ani şi jumtate, a fost refăcut aproape în totalitate. Termenul de finalizare al investiţiei în valoare de şase milioane de lei a fost stabilit la 6 octombrie 2016, dar potrivit unor reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Hunedoara, cel mai probabil, dacă lucrările continua în acelaşi ritm, podul va fi redat circulaţiei în luna noiembrie. Mai exact, va fi inaugurat cu câteva zile înaintea alegerilor parlamentare.

O dată cu reluarea circulaţiei pe pod se va modifica şi locul de tranzit al Streiului, deoarece un alt pod a fost construit în vecinătate, peste noul canal al Streiului, realizat de Hidroconstrucţia.

Podul din comuna Bretea Română s-a rupt în 18 februarie 2014, după ce un pilon a cedat în momentul în care pe şoseaua podului erau trei autoturisme. Suprastructura s-a prăbuşit în câteva secunde, fiind afectată o porţiune de circa 100 de metri.

image

Podul reconstruit peste râul Strei

Podul Drumului Judeţean 668 C avea o vechime de 40 de ani şi o lungime de peste 100 de metri. Avea structura de rezistenţă slăbită, susţineau specialiştii, în timp ce o alte ipoteze prin care a fost explicată ruperea pilonului de susţinere au fost legate de puterea râului Strei şi de cutremurele petrecute în zona Haţegului, în lunile dinaintea prăbuşirii podului.

image

În urma evenimentului, locuitorii mai multor sate de pe Valea Streiului au rămas fără cea mai accesibilă rută spre Drumul Naţional 66 Deva – Haţeg. Reconstrucţia podului a început în vara anului trecut, din fonduri de la Consiliul Judeţean Hunedoara.

podul peste strei
podul peste strei

Vă recomandăm şi:

VIDEO Probleme lângă Sarmizegetusa Regia: tone de bolovani desprinşi din versant s-au prăvălit şi acoperă drumul

Noi probleme au apărut pe şantierul drumului judeţean spre Sarmizegetusa Regia. În apropierea monumentului UNESCO, a avut loc o alunecare de teren, iar şantierul viitoarei şosele a fost acoperit cu metri cubi de pământ şi bolovani, desprinşi din versant.

Podul prăbuşit în Strei va costa şase milioane de lei. Restaurarea va demara, însă autorităţile mai au nevoie de fonduri

Lucrările de reconstrucţie a podului care traversează Streiul, în Bretea Română, vor costa circa şase milioane de lei. Cea mai mare parte a investiţiei este acoperită de Consiliul Judeţean Hunedoara, însă autorităţile vor mai avea nevoie de o suplimentare de fonduri de la Guvernul României, pentru a finaliza proiectul în acest an.

Încă un pod peste Mureş a fost interzis maşinilor de mare tonaj. Şoferii sunt nevoiţi să ocolească zeci de kilometri

Accesul maşinilor cu masa mai mare de 7,5 tone a fost interzis pe podul uzinal de la Mintia, la cererea reprezentanţilor termocentralei. Podul era folosit ca ieşire pentru şoferii maşinilor de mare tonaj, cărora nu le este permisă în prezent intrarea pe podul de la Şoimuş.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite