Raul Oaida va fi cetăţean de onoare al municipiului Deva. Tânărul a uimit Europa cu invenţiile sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia locală a Devei a propus acordarea titlului de cetăţean de onoare al municipiului lui Raul Oaida, tânărul inventator, care a devenit cunoscut în lume după ce a  construit un motor cu reacţie adaptabil pentru biciclete şi o maşină din piese Lego, propulsată cu ajutorul unui sistem bazat pe folosirea aerului comprimat.

Raul Oaida (20 de ani) va deveni cetăţean de onoare al municipiului Deva, potrivit unui proiect de hotărâre care va fi supus votului în şedinţa din 27 februarie a Consiliului Local Deva.

Raul Oaida va fi astfel răsplătit simbolic de administraţia locală pentru performanţele sale de notorietate, care au făcut cinste oraşului. Anul trecut, tânărul inventator a construit din peste 500.000 de piese LEGO un autoturism. Partea inedită este faptul că maşina, în greutate de aproape o jumătate de tonă, este propulsată de patru motoare de tip orbital, alimentate cu aer comprimat. În urmă cu un an Raul Oaida a construit un motor cu reacţie, pe care l-a montat pe o bicicletă.

În aceeaşi şedinţă de Consiliu Local, va fi supus votului proiectului prin care va fi acordat titlul de “cetăţean de onoare post-mortem” publicistului hunedorean Valeriu Bârgău.


Vă recomandăm şi:

Premiantul săptămânii: Raul Oaida, tânărul care a impresionat lumea cu proiectele sale ingenioase    Raul Oaida (20 de ani) a construit un motor cu reacţie adaptabil pentru biciclete şi o maşină din piese Lego, propulsată cu ajutorul unui sistem bazat pe folosirea aerului comprimat. Este un tânăr energic şi inventiv, iar iniţiatorii campaniei „Premianţii fără premii” vor să îi răsplătească ingeniozitatea şi performanţele, printr-un gest simbolic.

VIDEO Maşina care funcţionează cu aer. Raul Oaida a construit primul autoturism din LEGO, propulsat cu aer comprimat    O invenţie a tânărului Raul Oaida ţine din nou prima pagină a ziarelor din Marea Britanie. Deveanul în vârstă de 20 de ani a construit din piese LEGO o maşină de o jumătate de tonă, care este propulsată de motoare cu aer comprimat.

FOTO VIDEO Un român a uimit englezii cu invenţia sa: un motor cu reacţie pentru biciclete    Invenţia unui tânăr de 19 ani din Deva a primit multe cuvinte de laudă în presa britanică. Românul a creat primul motor cu reacţie în miniatură, care poate fi montat pe bicicletă.

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite