VIDEO Autostrada Lugoj - Deva, filmată din avion. Cât au lucrat constructorii în doi ani pe şantierul de 70 de kilometri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările pe cele trei loturi aflate în construcţie din viitoarea Autostradă Lugoj - Deva aveau ca termen de finalizare luna mai a acestui an, însă până în prezent stadiul de execuţie al proiectului este de aproximativ 50 la sută. Filmările aeriene realizate recent pe cele trei tronsoane arată cât au lucrat constructorii în ultimii doi ani.

În cele mai optimiste previziuni oferite de conducerea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, lucrările de construcţie a loturilor II, III şi IV din viitoarea Autostradă Lugoj - Deva, vor fi finalizate, parţial (cu excepţia pasajelor pentru urşi de pe Lotul al doilea) până la sfârşitul anului 2016. Execuţia proiectului a demarat în primăvara anului 2014, iar data iniţială de finalizare, stabilită în contractul din 2013 dintre CNADNR şi constructorii a fost 27 mai 2016.

Filările aeriene realizate la sfârşitul lunii iunie pe loturile II, III şi IV, de Asociaţia Pro Infrastructura, arată faptul că în numeroase porţiuni, lucrările la viitoarea autostradă sunt abia într-un stadiu incipient.

Mai puţin de 50 la sută din proiect, în mai
Potrivit contractului dintre CNADNR şi constructori autostrada Deva – Lugoj, loturile II (judeţul Timiş), III şi IV (judeţul Hunedoara şi judeţul Timiş) aveau ca termen de finalizare luna mai a anului 2016. Primul tronson al autostrăzii în lungime totală de 100 de kilometri, în judeţul Timiş, a fost dat în folosinţă parţial în decembrie 2013.

Potrivit informaţiilor prezentate pentru luna mai de CNADNR, situaţia lucrărilor la celelalte trei loturi ale autostrăzii se prezenta astfel:

Lotul 2 al autostrăzii Lugoj - Deva,( km 27+620 – km 56+220) era realizat la stadiul de 39 la sută. Antreprenorul lucrării este Asocierea S.C. Salini Impregilo S.P.A. şi S.E.C.O.L. – Societa Edile Construzioni e Lavori – Societate pe Acţiuni.

Pe Lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva (km 56+220 - km 77+36), construit de Asocierea S.C. Teloxim Con S.R.L. - COMSA S.A. - Aldesa Construcciones S.A. - Arcadis Eurometudes S.A., avea stadiul fizic de 43 la sută.

Pe Lotul 4 al autostrăzii Lugoj - Deva, (km 77+361 – km 99+500), antreprenorul lucrării este Asocierea S.C. Tehnostrade S.R.L. – S.C. Spedition UMB S.R.L., iar stadiul fizic era de 44 la sută.


Vă recomandăm şi:

Autostrada Lugoj - Deva înainte cu o lună de termenul de finalizare stabilit în contract: doar 40 la sută din proiect a fost realizat în doi ani

Cu o lună înainte de termenul contractual de finalizare al tronsoanelor II, III şi IV din viitoarea autostradă Lugoj – Deva, doar 40 la sută din lucrări au fost realizate. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a informat că termenul estimat de finalizare al proiectului este luna decembrie.

VIDEO Şantierul pustiu al Autostrăzii Lugoj - Deva. Când vor fi finalizaţi cei 70 de kilometri din loturile doi, trei şi patru

Construcţia loturilor II, III şi IV din viitoarea Autostradă Lugoj – Deva se află pe lista proiectelor ce urmează a fi fazate pentru perioada 2014 - 2020, potrivit documentelor publicate de Ministerul Fondurilor Europene (MFE). Valoarea investiţiei depăşeşte 400 de milioane de euro.

FOTO Autostrada Lugoj – Deva: cum s-a lucrat pe lotul IV, întârziat de lilieci, castori şi de cimitirul ilegal

Lucrările pe tronsonul Deva (Şoimuş) – Ilia, din Autostrada Lugoj – Deva, au demarat în primăvara anului trecut, iar, recent, Narcis Neaga, directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), afirma că exista posibilitatea ca ele să fie finalizate până la sfârşitul lui 2015. Constructorii au avut parte de ghinion, iar şansele ca lucrările să fie terminate mai devreme de vara anului viitor au scăzut.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite