VIDEO Autostrada Deva - Lugoj văzută din avion. Filmările aeriene care arată cât au lucrat constructorii în ultimul an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autostrada, în şentier, în zona Brănişca. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Autostrada, în şentier, în zona Brănişca. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Filmările aeriene realizate pe cele trei tronsoane nefinalizate din autostrada Deva – Lugoj prezintă un şantier întins zeci de kilometri, presărat cu câteva porţiuni de asfalt. Gradul de filanizare al proiectului de infrastructură este mai mic de 25 la sută.

Şantierul autostrăzii Lugoj – Deva a fost filmat zilele trecute din avion şi a fost publicat de interfly.ro, pe youtube.

Pe loturile III şi IV, care tranzitează judeţul Hunedoara, lucrările au început în urmă cu aproximativ un an, iar câteva luni mai târziu proiectul tronsonului II, din judeţul Timiş, a intrat în execuţie.

Recent, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a informat pe tronsonul IV al viitoarei autostrăzi Deva – Lugoj, cel cuprins între Şoimuş (Deva) şi Gurasada, gradul de finalizare al proiectului este de sub 25 la sută, în timp ce lucrările pe lotul al treilea, între Gurasada şi Holdea, au ajuns la un grad de finalizare de doar patru la sută.

Licitaţia de atribuire a lucrărilor de proiectare şi execuţie a tronsonului IV al autostrăzii, de 22,1 kilometri, a fost câştigată de asocierea de firme Tehnostrade şi Spedition UMB. De asemenea, contractul de proiectare şi de execuţie al tronsonului III al viitoarei autostrăzi, în lungime de 21,2 kilometri, a fost atribuitasocierii de firme Teloxim Con SRL, Comsa SA, Aldesa Construcciones SA şi Arcadis Eurometudes SA.

Potrivit contractului dintre CNADNR şi constructori autostrada Deva – Lugoj, loturile II (judeţul Timiş), III şi IV (judeţul Hunedoara şi judeţul Timiş) are ca termen de finalizare luna mai a anului 2016. Primul tronson al autostrăzii în lungime totală de 100 de kilometri a fost dat în folosinţă parţial în decembrie 2013.


Vă recomandăm şi:

Lucrările la autostrada Deva – Lugoj i-au revoltat pe localnicii din Brănişca, satul traversat zilnic de sute de camioane

Lucrările pe tronsonul patru al autostrăzii Lugoj – Deva au început în forţă însă din cauza traficului intens al camioanelor pe şoseaua care traversează Brănişca, oamenii din comună au asaltat primăria cu reclamaţii. Constructorii sunt somai să repare drumul judeţean degradat din cauza numărului mare de camioane folosite.

VIDEO Autostrada Lugoj – Deva: se lucrează din nou pe loturile trei şi patru. Cum a avansat proiectul în ultimele luni

Autostrada Lugoj – Deva se află în şantier pe tronsoanele trei şi patru din primăvara anului trecut. Lucrările au fost oprite în luna decembrie, pe durata sărbătorilor şi în zilele în care vremea nu a permis continuarea proiectului, însă în prezent constructorii au revenit pe şantier, pe ambele tronsoane care tranzitează judeţul Hunedoara.

Podul de la intrarea pe autostrada Deva – Sibiu a intrat în reparaţii de urgenţă

Podul peste Mureş care face legătura dintre autostrada Deva – Sibiu şi Drumul Naţional 7 a intrat în reparaţii de urgenţă. Reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România au constatat că se impune ca starea şoselei să fie remediată, astfel încât şoferii să poată circula în condiţii bune pe podul de peste 500 de metri.

VIDEO Ghinionistul de pe Autostrada Deva – Lugoj: bătrânul care aşteaptă de doi ani suma de un leu pentru metrul pătrat cedat statului român

Vasile Muntean (70 de ani) a aflat că trebuie să primească suma de un leu pentru o parcelă de un metru pătrat pe care a cedat-o constructorilor Autostrăzii Deva – Lugoj. Bătrânul din comuna hunedoreană Lăpugiu de Jos aşteaptă de aproape doi ani banii şi se simte uitat de statul român.

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite