Lucrările la autostrada Deva – Lugoj i-au revoltat pe localnicii din Brănişca, satul traversat zilnic de sute de camioane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeci de camioane încărcate cu materiale folosite la terasamentul autostrăzii tranzitează zilnic Brănişca. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Zeci de camioane încărcate cu materiale folosite la terasamentul autostrăzii tranzitează zilnic Brănişca. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Lucrările pe tronsonul patru al autostrăzii Lugoj – Deva au început în forţă însă din cauza traficului intens al camioanelor pe şoseaua care traversează Brănişca, oamenii din comună au asaltat primăria cu reclamaţii. Constructorii sunt somai să repare drumul judeţean degradat din cauza numărului mare de camioane folosite.

Au reînceput lucrările pe lotul patru al autostrăzi Lugoj – Deva, cuprins între Şoimuş şi Gurasada, însă de aproape o săptămână oamenii din comuna Brănişca, unde se lucrează cel mai intens, nu mai au linişte. Primăria comunei a fost asaltată cu plângeri.

Localnicii au reclamat numărul prea mare de camioane încărcate de zgură care circulă zilnic pe şoseaua ce traversează comuna. „Pe tronsonul de drum amintit se fac toate transporturile de la cariera de piatră pe traseul autostrăzii, producându-se astfel o degradare majoră a DJ 706A. Din monitorizarea celor de la primărie s-a constatat la data de 19 ianuarie 2015, în intervalul orar 09.00 - 12.00, un trafic cu valori foarte mari (314 camioane încărcate). Acest lucru a produs o mare nemulţumire locuitorilor din zonă care au sesizat primăria”, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.

Acord scris pentru reparaţii
Conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara susţine că în urma unei întâlniri între constructori, transportatori şi autorităţile locale, s-a ajuns la un acord scris ca în perioada următoare drumul judeţean să fie remediat, unde a fost deteriorat din cauza traficului greu, iar şanţurile de pe marginea şoselei să fie decolmatate.

„Prin acest acord scris între părţi s-au convenit de comun acord termenele de execuţie necesare reparării porţiunii de drum judeţean afectat. Pentru a preîntâmpina evenimente de acest gen, s-a constituit o comisie mixtă formată din reprezentanţi ai Consiliului Judeţean şi ai constructorului care va monitoriza modul de exploatare şi întreţinere a drumului judeţean”, a informat CJ Hunedoara.

Hunedorenii care sunt afectaţi de starea drumurilor judeţene sunt invitaţi să sunela numărul de telefon 0254 212 832, pus la dispoziţie de instituţie, cu dispecerat non – stop.


Vă recomandăm şi:

VIDEO Autostrada Lugoj – Deva: se lucrează din nou pe loturile trei şi patru. Cum a avansat proiectul în ultimele luni

Autostrada Lugoj – Deva se află în şantier pe tronsoanele trei şi patru din primăvara anului trecut. Lucrările au fost oprite în luna decembrie, pe durata sărbătorilor şi în zilele în care vremea nu a permis continuarea proiectului, însă în prezent constructorii au revenit pe şantier, pe ambele tronsoane care tranzitează judeţul Hunedoara.

Podul de la intrarea pe autostrada Deva – Sibiu a intrat în reparaţii de urgenţă

Podul peste Mureş care face legătura dintre autostrada Deva – Sibiu şi Drumul Naţional 7 a intrat în reparaţii de urgenţă. Reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România au constatat că se impune ca starea şoselei să fie remediată, astfel încât şoferii să poată circula în condiţii bune pe podul de peste 500 de metri.

VIDEO Ghinionistul de pe Autostrada Deva – Lugoj: bătrânul care aşteaptă de doi ani suma de un leu pentru metrul pătrat cedat statului român

Vasile Muntean (70 de ani) a aflat că trebuie să primească suma de un leu pentru o parcelă de un metru pătrat pe care a cedat-o constructorilor Autostrăzii Deva – Lugoj. Bătrânul din comuna hunedoreană Lăpugiu de Jos aşteaptă de aproape doi ani banii şi se simte uitat de statul român.

Previziuni optimiste: un tronson de 22 de kilometri al autostrăzii Deva – Lugoj va fi inaugurat cu şase luni mai devreme

Tronsonul de autostradă Şoimuş – Ilia, întins pe 22 de kilometri, are ca termen de finalizare luna noiembrie a anului viitor, însă potrivit ministrului Transporturilor, Dan Şova, constructorii au promis urgentarea lucrărilor, astfel încât acestea să fie finalizate cu o jumătate de an mai devreme.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite