Valea Jiului transformată în valea disperării. Oameni nevinovați au căzut victime în plină stradă

0
Publicat:

Câteva evenimente grave petrecute în ultimele zile au adus o pată neagră asupra unor orașe din Valea Jiului, Hunedoara. Mai mulți localnici le-au fost victime.

Orașul Vulcan. Foto: Daniel Guță
Orașul Vulcan. Foto: Daniel Guță

După tragedia de la sfârșitul lunii decembrie a anului trecut, când un șofer de 18 ani, fără permis și băut, a spulberat șase adolescenți pe o trecere de pietoni din Petroșani, seria incidentelor grave petrecute în Valea Jiului a continuat în ultimele zile la Hunedoara.

Cel mai recent dintre ele a avut loc, duminică, pe Strada Preparației din Vulcan. Aici, un bărbat de 66 de ani, angajat al unei societăți comerciale, a fost tâlhărit în ghereta unde își desfășura activitatea.

„Doi tineri au sărit peste gardul împrejmuitor al societății, ocazie cu care au început să-l lovească cu o coadă de mătură peste mână. Ulterior paznicul s-a retras în gheretă, fiind urmărit de cei doi indivizi. Unul dintre ei l-a lovit cu un televizor în cap, iar celălalt a luat de pe masă portmoneul în care se afla suma de 200 de lei și actele de identitate, precum și un telefon mobil”, a informat Carla Strujan, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

Suspecții de tâlhărie au fost reținuți de polițiști. Foto: IPJ Hunedoara.
Suspecții de tâlhărie au fost reținuți de polițiști. Foto: IPJ Hunedoara.

Polițiștii i-au identificat pe autorii tâlhăriei. Sunt doi localnici din Vulcan, cu vârste de 24 și 26 de ani.

„Aceștia au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani. Luni, instanța a dispus față de cei doi autori, arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile”, a informat reprezentanta IPJ Hunedoara.

Femeie atacată pe o stradă din Petroșani

În Petroșani, o tânără de 24 de ani a fost agresată sexual, pe o stradă din municipiu. „A fost abordată de către un bărbat, care sub amenințarea unui cuțit și sub amenințarea cu moartea, a condus-o forțat într-o zonă întunecată, unde a întreținut cu aceasta relații sexuale”, a informat IPJ Hunedoara.

Suspectul, în vârstă de 40 de ani, din localitate, a fost prins la scurt timp.

„Duminică, instanța Judecătoriei Petroșani a admis propunerea formulată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani și a admis arestarea inculpatului pe o perioadă de 30 de zile, pentru săvârșirea infracțiunii de viol”, au transmis reprezentanții IPJ Hunedoara.

Tentativă de sinucidere

Sâmbătă, mai mulți localnici din Petrila au fost martorii unui gest disperat făcut de o femeie de 47 de ani. Aceasta intenţiona să se arunce de pe un pod în albia râului Jiul de Est, însă în cele din urmă a fost convinsă de poliţişti să renunţe la acest gest.

„Un echipaj de poliție a purtat discuţii cu femeia. Ea le-a spus negociatorilor că a decis să-şi ia viaţa din cauza unor probleme de natură personală. După câteva zeci de minute în care au stat de vorbă cu ea, polițiștii din Petrila au reuşit să o convingă să renunţe la intenţia de a-și pune capăt zilelor”, a informat IPJ Hunedoara.

Femeia a fost transportată de un echipaj medical la Spitalul de Urgenţă din Petroşani pentru a primi îngrijirile necesare.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite