Orașul din România împânzit de forțe de ordine. Autoritățile se plâng de valul de infracțiuni

0
Publicat:

După ce susțin că au scăpat de problemele pe care urșii le-au creat în municipiu, autoritățile din municipiul Petroșani anunță că se confruntă cu un nou fenomen care le creează nesiguranță localnicilor.

Orașul Petroșani va avea mai multe forțe de ordine pe străzi. Foto: Daniel Guță
Orașul Petroșani va avea mai multe forțe de ordine pe străzi. Foto: Daniel Guță

În ultimele săptămâni, mai multe infracțiuni grave au avut loc în municipiul Petroșani, iar autoritățile au solicitat sprijin Jandarmeriei în creșterea numărului de forțe de ordine care patrulează prin Petroșani.

„În ultima perioadă, în municipiul Petroșani s-au înregistrat mai multe fapte antisociale, inclusiv infracțiuni ce aduc atingere integrității persoanei. Consider că numărul echipelor de ordine publică în stradă trebuie suplimentat, inclusiv prin prezența activă a jandarmilor, pentru descurajarea acestor fapte de natură penală, astfel încât să nu riscăm o escaladare a ratei infracționalității”, se arată în solicitarea transmisă de primarul Tiberiu Iacob Ridzi, către Prefectura Județului Hunedoara.

Primarul din Petroșani a cerut întăriri

„Am solicitat prefectului Județului Hunedoara aducerea unor patrule ale Jandarmeriei pe străzile municipiului Petroșani în perioada următoare, pentru prevenirea unor fapte antisociale”, a completat primarul Tiberiu Iacob Ridzi, pe pagina sa de Facebook.

Numărul de patrule care vor fi prezente pe străzile municipiului Petroșani va crește de la patru patrule săptămânale, la 14 patrule în cursul unei săptămâni, a anunțat Călin Petru Marian, prefectul județului Hunedoara.

Acestea vor fi formate din personalul calificat din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, al Inspectoratului de Jandarmi Județean Hunedoara și al Poliției Locale Petroșani.

La sfârșitul lunii decembrie 2022, un șofer de 18 ani, fără permis și băut, a spulberat șase adolescenți pe o trecere de pietoni din Petroșani.

Seria incidentelor grave petrecute în Valea Jiului a continuat în ultimele zile, iar în Petroșani, o tânără de 24 de ani a fost agresată sexual, pe o stradă din municipiu.

Urșii din Petroșani, pericol pentru localnici

Și în toamna anului trecut, autoritățile din Petroșani au intrat în alertă și chiar au interzis accesul într-un parc din municipiu, din cauza urșilor.

Au declarat „interzisă” zona Brădet și au încercuit intrările în parcul mărginit de o pădure de pin, unde câteva tufe de mure și gunoaiele aruncate de localnici atrăgeau sălbăticiunile.

Autoritățile din Valea Jiului au capturat atunci un urs, în vârstă de aproximativ doi ani, care cutreiera parcul Brădet, din vecinătatea Universității din Petroșani, însă alți urși au continuat să își facă apariția în zonă. După câteva săptămâni, oamenii au uitat de pericolul reprezentat de urși, iar animalele sălbatice nu au mai fost nici ele zărite prin zona Brădet.

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite