Un călugăr a ajuns în stare gravă la spital. Salvamontiştii din Retezat l-au ajutat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salvamontiştii l-au ajutat pe bărbatul aflat în imposibilitatea de a se deplasa. ARHIVĂ.
Salvamontiştii l-au ajutat pe bărbatul aflat în imposibilitatea de a se deplasa. ARHIVĂ.

Un călugăr în vârstă de 75 de ani, retras la un schit din Masivul Retezat, a ajuns în stare gravă la spital, în urma unei hemoragii la picioare. Şase salvamontişti au venit în ajutorul bătrânului, pentru a-l putea coborî de la schit.

Şase angajaţi ai Salvamont Hunedoara – secţia Uricani au intervenit în ajutorul unui călugăr de la schitul Dâlma Mare din Retezat. Echipa de salvatori a fost alertată, după ce bărbatul a ajuns în stare gravă, în urma unei hemoragii la picioare, cauzată de o boală de care suferă de mai mult timp.

Deoarece drumul spre schit este extrem de dificil, o persoană de la schit a cerut ajutor salvamontiştilor. Aceştia s-au deplasat imediat în zonă şi au reuşit să-l aducă pe bolnav, pe o targă specială cu roţi, până la locul în care a putut ajunge un echipaj SMURD.

“Bărbatul, care nu se putea deplasa singur, a fost transportat pe jos, de cei şase salvamontişti, pe o distanţă de trei kilometri, până la Drumul Naţional 66 A, unde a putut urca o ambulanţă SMURD. Acţiunea de salvare a durat patru ore”, a declarat salvamontistul Bogdan Danciu

După ce i-a fost acordat primul ajutor, pacientul a fost preluat de o ambulanţă SMURD şi transportat la spital.


Vă recomandăm şi:

Trei tineri s-au rătăcit în Retezat, la peste 2.000 de metri. Au fost găsiţi de salvatori, după o noapte de căutări

Trei turişti care au urcat în Masivul Retezat s-au rătăcit după ce s-au abătut de la traseul pe care plecaseră. După mai multe ore de căutări, cei trei au fost găsiţi, însă unul dintre tineri a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Cadavrul Dalianei Rădoi, eleva dispărută în Retezat, a fost găsit în Lacul Gura Apei

Cadavrul elevei Daliana Rădoi a fost scos la suprafaţa Lacului Gura Apei din Retezat. Eleva fusese dată dispărută din 20 august, după ce a părăsit grupul cu care se afla într-o excursie în Parcul Naţional Retezat.

Lacurile glaciare: minunile albastre din Parcul Naţional Retezat

Peste 50 de lacuri glaciare împodobesc, ca nişte mărgele strălucitoare, Masivul Retezat. Sunt atracţiile principale ale Parcului Naţional Retezat care datorită lor a primit numele de "tărâmul fermecat cu ochi albaştri".

FOTO Blestemul dintre ruinele cetăţii lui Jules Verne, de la poalele Retezatului

Cetatea Colţ, din comuna hunedoreană Râu de Mori, care l-a inspirat pe Jules Verne în romanul „Castelul din Carpaţi“ a devenit un monument aproape interzis turiştilor. Cei care ajung la poalele ei găsesc cu greu drumul spre cetate şi trebuie să fie cu ochii în patru din cauza viperelor şi a zidurilor şubrede.

Ploile au făcut victime în Retezat: o turistă şi-a rupt picorul după ce a alunecat pe un traseu montan

Jandarmii montani şi salvamontiştii au intervenit în ajutorul unei femei care s-a prăbuşit pe un traseu turistic din Masivul Retezat. Femeia, de 47 de ani, şi-a fracturat piciorul în urma accidentului.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite